Två slarviga inledande stycken av Lokko




Har Andres Lokko bott i London för länge eller har han blivit slarvig på äldre dar också, inte bara nostalgisk...
Eller är det en "redigerarröv" som ändrat något rätt till något fel (inte första gången i så fall, finns kanske på SvD också). De två inledande styckena innehåller i varje fall ett fel vardera. Kanske får kila iväg till Pressbyrån och köpa SvD och dubbelkolla...


"In genom sovrumsfönstrets vidöppna fönster sveper i stället ett nästan romantiskt ångerfullt Kent acompanjerat av discostråkar och melodier in i en eftertänksam slängkappa."

"Ur askan efter The Tough Alliance splittring reser sig Eric Berglunds första soloprojekt rakt in i solen utan ett ens behöva kisa."






Tidsskräck var ordet

I klippet nedan funderar jag lite kring det här med tiden, ibland känns det som i går och ibland känns det ännu lite längre tillbaka.
En helt vanlig söndagskväll kan dock ge många "svar" i denna fråga, trodde jag.
Det blev ett ganska utdraget resonemang, med tv-uppslaget som lite hjälp...
---

Hässleholm-Helsingborg - t/r

&gJag väcks av att någon väsnas utanför fönstret med att tömma glasburkar i sopbilen klockan kvart i sju på morgonen. Idioter! Först då har 46-åriga Rebecka Törnqvist sjungit klart sin del av "Passagerare" på Ovesholms slott och Kent har gått av scenen. Inga extranummer verkar det bli, tror jag, vet ej säkert för istället töms alltså glasen i sopbilen och jag vaknar min Törnrosa-sömn och bestämmer mig några timmar senare (när chocken lagt sig) att hämta min cykel på Järnvägsgatan, där jag ställt den innan jag tog bilen (som också stod där) och körde till gårdagens fotbollsmatch i Finja. Bilder finns på Finja-Waff, här.

Jag cyklar genom staden, upp längs Frykholmsgatan, med min ryggväska med mig. Bestämmer mig för att kliva av cykeln strax efter Bjärnors på väg mot Thai Take Away (har funderingar att ta en lunch där) och ser mästerbloggaren Magnus Skoglund och är det Figge Boström (?). När jag ska kliva av cykeln är jag nära att trilla omkull, väskan fastnar i sadeln (varför gör den alltid det?) och jag får snabbt parera en eventuell smäll och harkla mig, som säkert ADHD-mannen hade bloggat om utan ironi.
Magnus Skoglund och Figge Boström ser inte mig, jag hasplar ur mig ett "hej" men till ingen nytta. Jag tror inte framgångarna har stigit herr Skoglund åt huvudet. Jag vill ändå påminna er om att hans blogg är mycket bra och rolig. Han driver mest med sig själv på ett kul sätt, ja det är en av få bloggar jag verkligen följer med glädje. Tyvärr måste jag dock meddela den gode Skoglund och andra bokebergsnostalgiker att den gamla fotbollsplanen på just Bokeberg har blivit en enda liten gräsplätt. Trämålen är borta, liksom stängslet runtomkring dem. Tråkigt men sant. Kommer säkert bli parkeringsplatser i framtiden eller nåt åt det hållet. Är inte konstigt att dagens ungdomar blir fetare och fetare när de nu inte får spela lite småmål eller kasta en tennisboll mellan de bägge målen.

Nog om det, Thai Take Away bjöd inte på något gott, inte ens bläckfisk (hade /M varit där och länsat strax innan, månntro...). Det var nämligen helt tomt i de olika facken av rätter så jag cyklade ned till Kebab city men där var låst. Konstigt, varken han med hämtehår eller han den jättesvettige var där. Kanske kebabmöte istället för tågmöte? Den senare mannen är alltid jättesvettig oavsett om det är 20 grader minus eller plus. 

Så det fick bli kebab hos "Korv-Olle" istället. Grannen till Korv-Erik från Rumänien (och tillika Malles morbror).
Tunn kebab i pitabröd gick ned, men de hade fan ta mig ingen tomatsås. Amatörer! Jag fick ta lite ketchup som plåster på såren, jag äter inte deras milda majonnäsdressing nämligen, nej ingen majonnäs överhuvudtaget.

Sedan gick tåget mot Helsingborg. Jag fick ett ryck att åka dit. Mest Helsingör, som är en allt mer lugn by numera. Vid halv fem är det ännu lugnare. Gick några varv där, tog en Carls Special på torget och en liten sväng bortom Dygns-Netto. Ett ställe där jag en gång fick köpa 5 öl betala för 1, av misstag. Ja, det var då de var billiga med öl, hade liknande historia upprepats i dag hade jag nog gått plus med några hundra danska kronor...

På väg mot båtarna tillbaka till Helsingborg gick jag in på ett närbeläget 7 Eleven och köpte en halvlitersburk Elefantöl, 7,2 procent. Mycket god tysk öl som Ulf i "Kvarteret Skatan" skulle sagt.

Kort efter att jag sugit i mig ölen var det mycket lämpligt dags att gå på båten. Efter att handlat lite gick jag med raska steg ned till tåget som skulle ta mig till Hässleholm, igen. Jag fick faktiskt vänta ett par minuter innan det gick, men jag kan påstå att jag med skicklighet och precision inte tyckte det var drygt att resa denna gång. Jag reser numera som den värsta globetrottern i världen och har ett spikat schema i byxlinningen som jag med modifikation och lite avvikelse följer till punkt och prickar. Så om ni ska ut och resa, ta rygg på mig eller följ bloggen...




Var det för varmt inne på Kebab city i dag? Stängt var det i varje fall...


Ryggväskan är ibland i vägen, när man ska kliva av cykeln.



Elefantölsmannen Ulf dricker såna här, jag provade också...


t;
Den här reklammakaren äter nog Vitaepro också. Vem fan köper Skåne-akvavit nu? Midsommar är ju över!



Just här verkar tågnissarna ta en paus allt som oftast, stoppsignaler över allt. Här ser ni en bild från båda sidor.



Inga stängsel, inga trämål, inget spel, inget kul på Bokeberg...

Aj, aj Paraguay

Det jobbigaste med att uppdatera bloggen är inte att skriva utan att det tar sån tid att lägga upp bilder och klipp. Man drar sig för att göra det. Först måste allt kollas och eventuellt namnges. Sen ska det läggas in på hårddisken. Kanske även läggas upp som Youtube-klipp. För att lägga upp ett klipp direkt på blogg.se går nog inte. Inte vad jag vet.

Men visst finns det jobbigare saker. Tänker på Rockpartys ledning som ställer in Hultsfredsfestivalen så här en dryg vecka innan de skulle fira 25-årsjubileum, hur kan man göra något sånt?! De hade ju ändå sålt 5000 biljetter. Klantskallar, de lärde sig inte något från tidigare års fiasko. Eller att Z-tv lägger ned efter 20 år. Tja, de senare åren har väl ingen brytt sig om kanalen, egentligen. Eller att jag inte kan se Allsång på Skansen (mest The Ark) eftersom SVT inte bemödat sig med att lägga upp den färska premiären så här nästan tre timmar efter att det sänts (/M, jag vill inte se någon länk i kommentarsfältet). Skandal det också. I det mindre format.

Sen bryr jag mig mindre om det blivit Portugal eller Spanien som gick vidare i Fotbolls-VM. Jag håller ändå på Tyskland. Vem är förresten Johanna Frändén som varje dag visar upp sig i SVT? Jo, hon är en kvinnlig Simon Bank, pratar på ett lika utstuderat nördigt och likriktat utryckssätt.

Roligare då att veta att Way Out West säkrat upp med en riktigt bra bokning, utöver det redan späckade programmet. Kommer det något mer? Och dessutom gjorde jag en kul resa i dag, till Helsingör. Kanske blir ett blogginlägg om det också om tekniken inte strular. Kanske blir för matt av allt ändå, i värmen. Eller så kommer bilderna i efterhand. Lika bra det...

Den Trevlige Mannen

Jag har fått en ny idol. Jag såg/bevittnade en man på tåget mellan Tyringe och Hässleholm i går som stod och stampade i säkert tio minuter i närheten av Hässleholms station i går pga att tåget väntade på en stoppsignal. Anledningen var att jag tyckte det var mer mlijövänligt att ta tåget denna sträcka efter att jag och min syster plus sambo hade varit i Ängelholm och firat min fader som fyllde år. Vi åt eftermiddagspizza på Havsbadskjollan mellan Råbocka och Klitterhus (där delar av "Fyra nyanser av brunt" spelades in). När jag skulle åka hem mötte jag en man som var lika social som en Dagens rätt på Thai Take Away eller Pastavagnen. Men inte lika blind som Den Närsynte på Tobakscity/Pastavagnen. För Den Trevlige Mannen lyckades föra ett samtal med ett gäng fjortisar längs med mina seglarskor utan att bli kallad varken Roger, Johnny Boy, Snygging, Lars, Lasse, Kenta eller Kent Agent.
I klippet nedan försöker jag återberätta väl valda stycke ur hans berättarkonst som får ADHD-mannen att efterlikna en asocial och blyg korgosse vid Västerkyrkans nattvard.

FB-inlägg deluxe - maj-juni

Först målvaktstabbarnas VM, sen målsumparnas VM, nu domartabbarnas VM. Usch vilken tendens det finns i årets VM. Vänder det i kvartsfinalerna? Glömde jag försvarstabbarnas VM?


Spelar suveräna "Glasäpplen" på högsta ljudnivån i år i lägenheten.


Wayne Rooney, vilken monemental besvikelse, trots domarmissen.


Härligt "Stefan" Klose! Man skulle litat på bläckfisken, kanske!

Snacka om skandal! Som vanligt grinar oturen England i ögat, nu även orättvisan. Men det är helt ofattbart att Platini och kompani inte gjort ett skit. Hur svårt kan det vara att i världens viktigaste turnering ställa två gubbar bakom målet om nu inte målkameror ska finnas. Jag förstår om det inte finns på Waffs hemmamatcher av ekonomiska skäl men i det konservativa fotbollsvärlden är det en utopi. Man baxnar. Och vad fan gör fjärdedomaren bortsett från att hålla koll på tränaren, avbytarbänken, tilläggstiden och den där jäkla elektroniska tavlan? Ursäkta att jag tyckte exakt som långe-tadige-stele-Lundh säkert även i detta ärende. Men jag kunde inte låta bli. Trots att jag är halvtysk eller halvkines...

I går: Midsommarafton by Tyringe gick bra, lugnt och städat. I dag: Firande av fader och stenugnsbakad pizza på Havsbadskjollan i Ängelholm i finfint väder. Grejhöjta!


I dag läste jag återigen in en text av Kents "Livräddaren" i min blogg. På allmän begäran. Jag försökte återspegla situationen när jag spelade in ett ljudprov till en kommersiell KYI-radioutbildning i Båstad, som jag ansökte till för en herrans massa år sedan.


Förresten i all VM-yra körde dagens tågförare mellan Krstd och Malmö förbi Höör utan att tveka. Han kom på det när några klagade och skulle av. Ja, ja sånt som händer om man har brått. Tyckte det var rätt fräckt ändå, Skånetrafiken i ett nötskal. Tåget blev ändå försenat till Malmö trots detta lite ovanliga försök att hålla tiden.


Nyss hemkommen från Malmö, men nu blev det mycket på en gång. Söderling spelar Wimbledon i Canal plus, massa VM-fotboll på Tv4-orna, och sen ska jag hinna inom stan och gå några ärenden också innan kl 18. Jäkt och jäkt på semestern... Blir nog ingen löpning i dag.


Tycker det i all VM-yra är smått fantastiskt otroligt att läsa om tennismatchen i Wimbledon mellan Isner och Mahut där det står 59-59 i femte set. Matchen har pågått i två dagar, hittills tio effektiva timmar och kommer fortsätta i morgon. Hur är det egentligen möjligt?!

Haha, jag helt crazy, ska bli kul att se hur det slutar även om jag inte håller på någon av de bägge slitvargarna. Vinnaren kommer högst troligt ryka i nästa omgång...


Känns som det är målsumparnas och målvaktstavlornas VM. Men kul att USA till slut lyckades med det som inte Nigeria mäktade med.


Vuvuzelorna på Tv4 ligger i lä mot Tv4 Sport. Man hör ju till och med sång från engelsmännen ibland. Eller börjar jag bara bli mer härdad av tutelutandet...


Känner mig sliten efter en vecka på Sicilien. Seg bussresa och tågresa mellan Sturup och Hlm tog på krafterna. Men trevligt och lugnt var det i Italien! Nu måste jag återhämta en förlorad nyhetsvecka...


"Gå på disco, rulla hatt med Patrik varje natt" ...(suntrip) Ha de göööt i solen o glöm inte: 1. Att smörja in dig så du inte blir cerise...vet att de e "inne" men inte bra.
2. Drick inget som INTE e destillerat :) 
3.Upp i ottan för att paxa solstolen från alla tosia pensionärer!! 
Trevlig resa!


Snacka om att Tyskland imponerar. De kanske gör en Grekland, vinner Eurovision och fotbollsmästerskap samma år. Inte omöjligt även om man inte sett alla lag spela än.


Säker källa meddelar att Kent kommer med ny singel med dubbel a-sida i morgon. "Gamla Ullevi" och "Skisser för sommaren" heter låtarna. Dessutom nytt album "En plats i solen" den 23 juni.


Undrar om sydafrikanerna skriker "visa tutorna", precis som ett gäng hässleholmstudenter i går skrek "visa hattarna"?


Argentina-Nigeria var en rätt underhållande tillställning men båda lagen behöver träna avslut! Får de rätt på det kan de gå långt.


Tänker aldrig mer bli 25.


Erkänner att jag faktiskt inte hade någon som helst koll på offsideregeln som fällde ett av Mexicos mål i dag.


Fan, skulle satt två kryss på dagens matcher i VM också, hade ju blivit lite klirr i kassan då.


Har skrivit två nya låtar och ett par texter till en kommande skiva. Nu börjar allt falla på plats. En flipp och en flopp.


Tänk, bara fem dygn till innan jag är på Sicilien med ett gäng svenska pensionärer och spelar bingo och åker runt med en buss på sightseeing hela dagarna. Ska bli kul! Jag har blivit lovad lite Tyringe-sololja och ska faktiskt äta så mycket god mat jag orkar. Det där med LCHF-kosten får vänta en vecka till eller två...


Först en löprunda via Västerskolan, Grönängsskolan, Statoil, Parenco och nåt mer. Sen bowling med syrran och Henrik, och farsan, fick spare och spareribs. Sen quiz på Harrys. Fullt ös medvetslös...


Synd inte Robin tog chanserna, kanske framför allt i andra set att bryta Nadals serve. Det var lite "dåligt". Och allt som allt kom han inte upp i samma klass som han spelat tidigare. Det knöt sig. Maskinen-Rafa kunde springa in allt och profetera på Söderlings missar.


Lyssnar på Oskar Linnros nya skiva. Efter första besvikelsen att det egentligen bara är sju låtar inkl. de två singlarna (tre korta mellanlåtar och en instrumentallåt sist) så är det väl bara att erkänna att det finns rätt mycket på den här debuten som jag kommer spela ofta, ofta. "Annie Hall" (Håkan-melodi), "25", "Genom Eld" och "Från och med du". Tre plus!


Ringsjön runt var fantastiskt! 6,5 mil på cykel är ju en och en halv mara så lite stolt får man allt vara när tre "gubbar" tog sig runt på 3 timmar med två depåstopp inkluderat. Jag hade ju inte tränat cykling något innan. Sen blev det öl, mat, bad i tunnan för hela slanten. Det gjorde gott i kroppen.


Nyss hemkommen från Malmö, Isaak var som jag trodde kanon, en riktig entertainer!


Chris Isaak i kväll på KB, Ringsjön runt på lördag, ev. Nationaldagslöpet på söndag, och snart Sicilien. Vår bästa tid är nu!


"Youth in revolt", lyckad, smart, rolig och skruvad komedi, att varva ned med på en söndag efter allt siestande.


Haha, vad ska man säga om den vinnande tyska schlager-bidraget. Råkade höra den i förmiddags. På knacklig engelska dessutom, den var till och med uslare än Norge förra året. Och motvilligt måste jag nog erkänna uslare än Teddybears...


Siesta! är slut, nu kan ni gå hem. Alltid lika abrupt slut. Och inga körvaförsäljare utanför heller. Var höll Henke hus? Helt dött. Inte ens Bagarleffe hade sin nattrond. Rankar dagarna så här: fredag, torsdag, lördag. I dag var det inga fyrapluskonserter. Jag fick loss en exlusiv låt med Name the Pet i varje fall, amatörerna PSL stod mest i vägen under Siesta! med alla sina tusentals kameror. Jag är mer lo-fi.


Nu ska jag gå och se Anna på Playa!



Jag fick en exklusiv bild på Teddybears sångare Patrik Arve strax innan han skulle ta på sig nallebjörnsdräkten i regnet...


Hästpojken var nykter under sin spelning!
Elisson också. I varje fall någorlunda. Men inget utöver det vanliga.
Rätt tamt, följsamt och väntat. Inget titta för långt ned i ölburken
där inte, tyvärr. Hoppas Familjen laddar rejält i morgon, åtminstone...


Fan, allt är fyra plus i kväll, ett återigen pånyttfött bob hund, ett heltaggat The Hives, finstämda First Aid Kit och dagens inledning med Babian. Nu återstår bara Rimhedskan och sist ut Hästpojken, för egen del. Kan de också bjuda på fyraplus-gig, jag hoppas!


Tar ölpaus i Siestan!. Och laddar inför First Aid Kit.


Bäst på Siesta! torsdag: Dinosaur Jr och Kristian Anttila. Sämst/tristast på Siesta! torsdag: Bear Quartet (hur tänkte dem? Lysande på skiva, sämst live, var det någon som kände igen nån låt?) och Thåström (jag gillar punk men jag klarar inte av denna sega soppa som står och stampar på samma fläck, gör något bättre eller lägg av eller byt ut bandet eller nåt!).


Snart tunggung med Pascal och Bear Quartet! Finfina eftermiddagsspelningar! Cykeln är inte pumpad men nu får du banne mej jobba mellan festivalområde och hemmet i tre dygn.


Imon spejlar Tåstrom, Dajnosor jr, Billt tu spill, Perskall, TantIlla, JonÅssi, Ussler i Hässlehaulm. Stourt de!


Polisen beslagtog Slotts gold utanför Siesta-campingområdet. De hade redan en hel minibuss full av bråte. Fulöl får tydligen inte tas med in. Stackars ungdomar!


Glömde Ballingslöv-MFF. Kom på det över 20.20. Körde dit, fick se tre minuter innan slutsignalen ljöd. Såg ut som pojklagsspelare MFF hade.


"Stopptid" om arga, ursinniga, galna tränare i dagens Sportspegeln var verkligen stor och rolig tv. "Svennis" i Hata Göteborg hade också lite krut i sig...


Skiter fullständigt i hur det går i hockeyn i dag efter hjärnsläppet i går. Inväntar istället med spänning Elitloppslottningen alldeles snart. Synd Brioni fick spår 7! Annars avgjordes nog mycket i lottningen.


Har varit hemma hos Mr Ulf på fest. Tack för en trevlig kväll. Gänget och jag åt prinsessrulltårta, åt kycklingbröst och blev fulla för kärlekens skull...


Dålig ventilation på Harrys ikväll, dålig ventilation i skallen, dålig koordination hos laget(en öl i knäet), Bagarleffe var dock hyfsat alert(nykter),17 rätt tror jag det blev
totalt(två lappar blev ölskadade och fick inte lämnas in av tävlingsledaren),konstig stämning vid nåt tillfälle,Yazoo blev Double You, men vad fan allt kan inte bli till guld. Promillehalten var högst i vårt lag i varje fall.Nu tar vi nya tag.


Dricker några liter java (kaffe) och röker ett par paket ciggariller innan jag går och lägger mig. Kanske slumrar till en schyst rulle, gärna Kung-fu eller något våldsamt och sen lyssnar jag på några fuljazzskivor i min nya iPad. Fint ska de va!


Nyss hemkommen från en ölfest kombinerat med tipsrunda och musikfrågesport på jobbet. Karrén hade grillats i sju-åtta timmar, jag åt ingen potatissallad (risk för mycket E-nummer och majonnäs), AW-gänget hade slitit som fan och varit duktiga och jobbtipsrundan hade jag inte många rätt på däremot delad förstaplats i musikfrågesporten och en hel ask "Reisen"-kola att dela på i morgon. Jippie!


Hemskt vad de mumlar i "Kommisarie Winter". Jag får ha ljudet på sanslösa volymer. Tänk om jag spränger högtalarna när nån vrålar!


Nyss hemkommen från ett soligt Köpenhamn. Har blivit solbränd över hela kroppen. Tur ja hade keps på huvudet. Dessutom har jag gift mig med världens vackraste tjej. Två flak öl fick jag däremot inte med mig hem.


Tycker det är lite härligt att Angergård inspirerats av bland annat samba och Håkan (Det är så jag säger det) på nya Club 8-skivan. Jäklar vad några låtar svänger. "Isn´t that great?" och "Shape up!" är omöjliga att sitta still till. Explodera batteria!


Jag läser en text av popbandet Kent - del 2

Eftersom det på allmän begäran önskades en mer inlevelsefull uppläsning av Kents "Livräddaren" så är jag inte sämre än att jag kan ändra mig och göra detta. Här nedan följer den.


Torsdagen den 24 juni var händelserik. Man fick inte bara lön, utan jag reste till Malmö och besökte skivaffärer med min polare /M. Vi åt kryddstark thaimat på ett nyöppnat ställe, köpte cd-skivor på den numera nedlagda Malmö Skivhandel (stängdes i dag och går förmodligen plus i sin konkurs) och dessutom såg jag att Kents "Hagnesta Hill" gavs bort på Skivesset om man köpte något annat. Lokföraren körde inte bara förbi Höör utan att stanna, Japan passade även på att slå Danmark ut ur fotbolls-VM och oturen grinade för en gångs skull Italien i ansiktet.
Vi gick även in på Entré vid Värnhem; där såldes Myggjagare McEnroe och där fanns även en affär som hette Nymobil.se, det senare borde passa mig utmärkt då jag sedan två år tillbaka har en mobil med sprucken display...
Min far, som åkte samma tåg mot Malmö för möte i Lund, berättade även att han såg ADHD-mannen på tåget.
Tack och lov såg jag inte honom på tåget, jag såg inte min far heller. De satt väl längre fram bak i tåget... Men de (far och ADHD-mannen) pratade inte med varandra.
Snart är det midsommarafton, är det i kväll eller i morgon jag ska lägga sju sorters blommor under min huvudkudde? Är det i kväll så får jag nog ut och palla sju sorters blommor i mörker annars gör jag det i Tyringe i morgon...

I morgon är det midsommarafton

Naturligtvis firar jag den i Tyringe, byn där allt händer.
De har ju till och med gelato, som jag åt på Sicilien.
Dessutom blir det kanske dans i Åparken. Vi får se vad sällskapet tar sig till, det blir en dag att se framemot och minnas (förhoppningsvis).


Tågchaffisen körde utan Höör sen



Han hade kanske tankarna på Danmarks avgörande kamp mot Japan i kväll. Eller vilka pilsner han skulle dricka på Midsommarafton. Eller vilka blommor han skulle lägga under huvudkudden. Eller ville han bara vara Skånetrafiken-rebell. Det fick liksom vara nog med det mesta.

För i all VM-yra körde dagens tågförare mellan Kristianstad och Malmö förbi Höör utan att tveka. Han kom på det när några klagade och skulle av. Ja, det är väl sånt som händer om man har bråttom, men man tycker ju som utomstående att det inte borde ske. Tyckte det var rätt fräckt egentligen, Skånetrafiken i ett nötskal. Tåget blev ändå försenat till Malmö trots detta lite ovanliga försök att hålla tiden.

Jag gjorde ett litet klipp om det, min sidekick är /M som ibland kommenterar min blogg.


Jag läser en text av popbandet Kent



I dag släpps Kents nya skiva "En plats i solen".
Det fick mig att tänka tillbaka på när jag sökte till Radiomedia på Akademi Båstad, två gånger. Jag läste Kents öppningsspår på "Isola" en gång. Det fick mig att återigen läsa in detta många år senare.
I dag släpps Kents nya skiva "En plats i solen". Mycket datum hit och dit efter att de helt plötsligt bestämde sig för att släppa ett nytt album. Skivan kanske jag återkommer till när jag lyssnat lite till. Den har dock inte gjort några djupare avtryck än så länge.

Hursomhelst fick det mig att tänka tillbaka på när jag sökte till Radiomedia på Akademi Båstad, två gånger. Jag läste in Kents öppningsspår på "Isola" en gång som ljudprov. Nu många år senare gör jag en favorit i repris och läser upp den igen. Jag låter som en Inge Präst i fornstora dar eller ännu hellre en frireligiös pingstkyrkopastor...
Kommer ihåg att en av cheferna var hjärntvättad av kommersiell musik redan då och försökte få mig att inte lyssna på "P3 Demo" och sån skit. Jag blev lite rädd redan då och undrade vad man egentligen skulle göra där.
Sedan läser jag att det gått knackigt för de som gått utbildningen. Kanske inte så konstigt egentligen?!

Ja, titta, lyssna och njut av klippet eller vad jag ska säga, hehe.

Ovanligt, osannolikt jämn tennismatch!

Mahut-Isner: 2-2 i set, 59-59 i avgörande set.

I väntan på fler Sicilien-historier tycker jag det är värt att smyga in något helt annat - än mer otroligt.
Det smått fantastiskt otroliga överskuggar nästan all VM-yra, vuvuzelortutande och en Mats Nyström som är hesare än en förkyld Mattias Asper eller Bengt Johansson i "VM-magasinet", när jag läser om en tennismatch i Wimbledon mellan amerikanaren Isner och fransmannen Mahut. Matchen har pågått i två dagar, hittills tio effektiva timmar och kommer fortsätta till minst i morgon. Hur är det egentligen möjligt?! Snacka om att spelarna har den rätta mentala inställningen eller så är det precis tvärtom? Att rädda breakbollar vid ställningen 58-59.
Jag kommer definitivt kolla hur det slutar, även om jag inte bryr mig om vem som vinner egentligen.
Snacka om att den som får någon av dessa spelare i nästa omgång kommer ha ett visst fysiskt överläge.



Sicilien, del 2 - Besökaren


På Palermos flygplats fungerade rulltrapporna till skillnad från vad de gör i Hässleholm. Bertil Nilsson hade blivit glad.



Hotel Dolchestate byggdes faktiskt så sent som 2008, på Sicilien var de flesta hus gula. Det gjorde ingenting.



På den enda närbeliggande resturangen kontra andningshålet hade de ett generöst ölutbud, till och med Erdinger i originalglas. Tyvärr kunde den något okunniga kyparen inte hälla upp en sådan öl utan att fumla till det genom att spilla ut ölets halva innehåll på disken. Fumlepelle skrek chefen på sicilianska!



Birra Moretti (oftast på 66 centilitersflaska) var nog den öl som gick bäst på ön. Restaurangens stolar var färgglada men ganska lågbudget.



Hotellets poolområde var hyfsat stort och låg ett par älgakliv från mitt hotellrum, som låg vägg i vägg med baren.



Ännu en bild från poolområdet, en bro gick över också. ADHD-mannen var inte där som tur var.



Vy från ett luftslott, eller egentligen från bussen, på väg in till Cefalú som låg cirka en och en halv mil från hotellet.



Framme i Cefalú, bussen stannade en bit ifrån och vattnet låg inte så långt ifrån.



Husen i Cefalú var gamla (och inte alltid så välbehållna) men vad gjorde väl det. De hängde ut tvätten precis som de gör i Tyringe och affärerna hade stängt när de själva kände för det. Mitt på dagen skulle de sova. Sen körde de vespor och bil som värsta biltjuvarna.



Sicilien, del 1 - Ankomsten

Jag har ju varit på Sicilien i en vecka och det är först nu jag orkat blogga om det. Vad ska jag börja med egentligen? Jo, självklart med att visa kära besökare av bloggen runt på hotellrummet. Ta det för vad det är, allt är filmat med självironi, infallsrikedom, tröghet och tja, någon slags tanke, även om allt är gjort helt utan manus. Jag gjorde till exempel ett liknande klipp en timme efter att jag spelat in nedanstående klipp, men det blev sämre tycker jag av någon anledning.

Kommer lite mer foto och dylikt senare. Varvat med lite fler klipp om jag hittar något som är värt att dela med mig av.
Men börjar med den här mustiga rundvandringen...

"Jag tror jag heter Daniel i kväll"

Efter att ha varit på en lång tur till bland annat Etna (3030 meter över havet) i dag på Sicilien så tog jag på mig en tröja som hade högsta aktualitet utan att jag tänkte på att jag hade just denna tröja egentligen. Rätt skoj att jag tog med mig just denna tröja utan att tänka på det till Italien. En gammal Johan Borgert-tröja som inhandlades när han spelade tillsammans med Florence Valentin och ett annat band (tror jag) pa KB i Malmö för något år sedan.

Verkligheten hann ikapp dikten, eller var det tvärtom. Jag säger anda grattis (bra tal Daniel), jag missade hela festligheten, men jag bidrog med mitt strå till stacken.

Några ord från er globetrotter

Jag vill inte skryta men allvarligt talat är jag nog lika berest som en hemtam katt.
När andra är ute i världen sitter jag hemma och tittar på hästar som springer i en oval eller kanske rent av åker till Malmö på en dagsutflykt och jäktar runt i skivaffärer och tar en falafelrulle i all hast.
Nu finns det knappt några skivaffärer att besöka i Malmö i och för sig; Malmö Skivhandel lades nyss ned, så nu är det Musik & Konst (219 kr för Florence Valentins senaste skiva) och Folk & Rock som gäller för hela slanten. Där hittar man de dyraste skivorna i Sverige, ja om möjligt i världen. Men vart man än vänder sig eller läser/hör så är det ändå Musik & Konst som får beröm som den bästa skivbutiken i Malmö och Sverige.
Det senaste stycket var egentligen en ren utsvävning. För det här inlägget skulle ju handla om att jag ger lite råd och tips hur man gör på en utlandsresa. Det känns som jag är rätt man för det uppdraget. Jag ska ju ändå åka till Italien i morgon. (Har du aldrig varit utomlands tidigare, ta en restresa till Helsingör och värm upp!)
1. Flygresa och bussresa borde inte vara några problem. Ställ klockan så du inte försover dig, för säkerhets skull!
2. Glöm inte resväskan på perrongen om du åker tåg till flygplatsen.
3. Är tåget försenat, ta taxi och låt ditt ressällskap betala för taxiresan, och säg att pengarna ändå kommer fås tillbaka av SJ.
4. Var i tid men inte i för god tid. Det räcker att du är på flygplatsen cirka en timme innan flyget går. Det är bara amatörer som är på plats två timmar innan precis när incheckningen/boardingen öppnar.
5. När du beställer resa, var noga med att välja en resebyrå och resmål där flyget går hem runt lunch. Går de väldigt tidigt måste du ju vara på plats mitt i natten på en okänd flygplats vilket är en pina. Det är inte heller så lyckat att resa hem senare på kvällen. Då måste man släpa väskor och dylikt hela den dagen.
6. När man kommer till hotellet gäller det att få rätt nyckel till rätt rum. Kontrollera också att tv:n fungerar och inte är sönder. Har rummet inte havsutsikt så prata med hotelldirektören. Bär upp väskorna själv till rummet så slipper du ge dricks.
7. Sysselsätt dig på din semester. Ligg inte vid poolen eller stranden och tryna för länge. Det finns annat att göra än att lapa sol hela dagarna. Njut av kulturlivet, maten, vinet, kvinnorna och sången...
Gå en matlagningskurs eller gå på vinprovning ("Sideways"). Framför allt gör det du känner för. Charterbolaget anordrar ofta utflykter om du har dålig fantasi eller inte vågar köra utomlands.
8. Om du tycker frukostbuffén är torftig och vill ha makrill, ta med dig några burkar själv eller leta rätt på närmaste Netto-butik på resmålet.
9. Börja dagen med en "kork" whiskey för att få bort eventuella "baceluskor".
10. Drick inte vattnet som finns i kranarna, köp "köbevann" istället.
11. Smörj in ansikte, öron, axlar, knän och tår med solkräm, helst solskyddsfaktor 30. Gör du inte det blir du cerise i ansiktet när du kommer hem till Svedala.
12. Ta med mobilladdare, kamera, mp3-spelare och böcker, det kan vara bra att ha. Glöm inte ta med dessa saker hem sen bara. Är det dessutom låneböcker så kan det bli dyrt.
13. Håll koll på dagarna någorlunda så du vet när du ska åka hem igen. För en dag är det ju faktiskt så att man måste checka ut från hotellet och bege sig till flygplatsen. Reser du med charterbolag håller de nog koll på dig.
14. Lycka till!

Göra-lista-innan-resan



Jag måste anteckna lite vad jag har kvar att göra innan flygplanet går i morgon bitti:

1. Leta reda på passet, helst i dag.
2. Köpa resväska. Kan vara bra att ha kläderna i nåt.
3. Tvätta, hinner man slänga in ett maskin vittvätt innan i morgon?
4. Köpa nässkydd på Apoteket. Eller får man det på plats? Det är ju ändå Solresor (Suntrip) som jag åker med.
5. Lära mig några italienska glosor. Kan ju inte vara så svårt.
6. Se Italien-Paraguay för att komma i stämning och veta varför italienarna skriker så högt  i morgon när jag landar på Palermo flygplats.
7. Köpa fluortabletter i fall man inte tål den italienska pastan/luften.
8. Köpa duttpenna, för att ligga steget före pensionärerna på bussbingot i Palermo eller Cefalú.
9. Växla till lire, det är så dyrt i Italien annars.
10. Leta upp min rosa solhatt. Hittar jag inte den får jag damma av min röda Weezer-keps. Kan nog gå hem i Italien där gruppen fortfarande har några fans kvar.

En helt vanlig ovanlig söndag

Har nyss sett Björn Ranelid briljera i SVT:s "VM-magasinet" och smått komiskt gå händelserna i förväg genom att gång på gång på gång prata om Tysklands storhet och ibland ta över programmet till Mats Nyströms stora förtret.
Med all rätt. Tyskland var roligt att se i kväll. Tekniskt, snabbt och effektivt. Och det kan man nog även säga om Frisyren Ranelid. Han har onekligen talets och ordets gåva. Och som ingen annan kan han ursäkta sig med att säga sig vara självironisk men ändock få det att låta som om han är värsta skrytmånsen. Imponerande!
Dagens två andra matcher kom onekligen i skymundan. Det har dock varit många hands, målvaktstavlor och röda kort hittills i turneringen. Som om spelarna är överdrivet nervösa, tar dåliga beslut, fumlar och tar vatten över huvudet.
Själv har jag också spelat fotboll i eftermiddag. Eller ursäkta, försök till att spela fotboll. Dagens Waff-match mot Röke slutade med en överraskande 1-4-förlust. Det bjöds på duckningar vid hörnor, målvaktstavlor och gula kort. En medioker insats där tankarna var på annat håll och spelet inte stämde alls. Ungefär som Australien i kväll.
I morgon börjar min semester, det blir Danmark-Holland som den stora matchen att se. Dessutom packning och fixa några ärenden inför Sicilien-semestern på tisdag. Och fylla mp3-spelaren med lite ny musik. Kanske nya Kent-singeln också?

Svensk melankoli gånger 3


Reportage om att Christer Paulstrup skrev 8 recensioner

Jag var bara tvungen att göra ett klipp på min upptäckt att Christer Paulstrup skrev en massa recensioner på en vecka. Som ni vet har jag redan rapporterat om det här. Men eftersom det inte gick något vidare att ta ett foto som bildbevis spelade jag in ett litet klipp istället. Håll till godo.


Dubbla recensioner av Sator

I dagens och gårdagens Norra Skåne publicerades Ralph Bretzers recension av Sator från Sweden Rock Festival - med olika rubrik också. Fint ska det va!

Jag bestämde mig för att reda ut begreppen, en aning...


11 juni = Semester

Semester i tre veckor nu för undertecknad. Fotboll-VM. Italienresa. Kanske en tripp till, Berlin?
Den 11 juni går till historien då jag såg ADHD-mannen ätandes dagens på Chicco.  Han hade cykelhjälmen på och en jättestor mustasch (äkta inte falsk). Jag går aldrig dit fler gånger. Några män satt och hade trevligt och drack öl utanför. En man spydde också, inte lika trevligt när man sitter och äter. Jag såg dock inte det. En i sällskapet sa "titta där ute" vilket fick två fjärdedelar av sällskapet att titta ut och se eländet. Var säkert något han ätit som han inte tålde. Eller hade han inte ätit lunch alls. Man ska äta rejäl lunch.
Utanför mitt jobbfönster i eftermiddag var det fullt drag, traktorer och flak av alla de slag. Till och med en limousine. Fullt av glada studenter som är på väg mot ett långt sommarlov följt av arbetslöshet eller fortsatta studier. De har all rätt att sjunga en dag som denna, hörde inga "flakhits" som är så omtalat och föraktat. Jag hörde dock "Visa hattarna!" följt av att alla på flaket viftade med sina mössor. Folk på kontoret tyckte att de sjöng något annat. Det är femton år sedan jag tog studenten.
På väg hem från jobbet är det trångt på stan. Folk vill fotografera och föreviga detta ögonblick. Jag duckar men tror att jag kommer med på några bilder ändå. Det får jag bjuda på. Går till Tobakscity och köper Aftonbladet och Vi Tippa. På väg hem möter jag ADHD-mannen också, han cyklar genom en gångtunnel. Spjuver! Cykelhjälmen är intakt också. Jag hinner hem nästan till Sydafrika-Mexiko. Mexiko sumpar chanser och för en stund sedan tog världnationen Sydafrika ledningen med 1-0. Det inger hopp för ett skräll-VM 2010. Till slut blev det dock 1-1 i matchen.

Det nya modet: Cerise vs. Rosa färg i huvudet i sommar

Krister Henriksson (skådespelare)
Staffan Heimersson (journalist)
Hans-Owe Sundberg (travkusk, travets egna rödmule)
(En av mina svenska  favoritskådisar Leif Andrée har en genuin illröd stoppljusfärg i ansiktet på bilden under, och en mer jämnt klädsam skär nyans  på bilden över.)
Cerise är en intensivt rödviolett färg. Namnet kommer från det franska ordet för körsbär.
polkagrisröd
När jag var yngre var det en pingiskompis som alltid blev siris i ansikte när han spelade och hejade fram sig själv, alltså något mellanting mellan grisrosa och skärröd i nyllet; en jämn ton i hela facet. Ingen lite fläck eller nåt sånt trams.
En som bor på Bokeberg är mer knallröd i ansiktet jämt när man ser honom oavsett tid på dygnet. Han är dock inte ensam att ha en nyans av rött i ansiktet. Det verkar vara inne just nu.
En hel del svenska kändisar har en förkärlek för en cerise färg i nyllet. Det kan bero på för mycket solande, att deras fruar inte köpt solkräm till dem, hudproblem orsakade av säg skarpt strålkastarljus eller att de rent av på ett berglundskt sätt tittat lite för djupt ned i ett öl- eller whiskeyglas. Vad vet jag? Själv blir jag ju aldrig av med mina ungdomsfinnar, vad har jag gjort för ont egentligen? Det har verkligen inte funnit tid eller utrymme för att retuschera paintbrusha eller photoshopa fotona som tagits på kändisarna. Vissa är till och med deras byliner (Staffan Heimersson kan inte vara särskilt nöjd med sin bild på sig själv i Aftonbladet, jag tror till och med att den är utbytt nu).
Det mest naturliga hade ju varit om även artister som Pink eller det mer indiekorrekta alternativet Ariel Pink också hade anammat en rosa färg i ansiktet istället för att som det första alternativet i hennes karriärs begynnelse bara förutsägbart färga håret rosa.
Jag ska resa till Sicilien nästa vecka, jag får se hur jag gör, men innerst inne hoppas jag att jag lämnar ”ön” med en störtskön nyans av rosa i huvudet som på flygresan hem övergår till en fin brun solbränna. Men jag har nog inte tid att sola speciellt mycket i trakterna kring Palermo, jag har ju planerat att åka på utflykter med pensionärerna i tidiga ottan, och alltid förståndigt ha på mig en solhatt (jag har en rosa sådan) och sedan möjligtvis dricka en liten hutt Tequila Rose i hotellbaren med Gösta, 83 och Gunborg, 77, strax innan läggdags klockan 20.00 efter att Claes Elfsberg avrundat Rapport i SVTCerise är en intensivt rödviolett färg. Namnet kommer från det franska ordet för körsbär.
När jag var yngre var det en pingiskompis som alltid blev cerise i ansikte när han spelade och hejade fram sig själv till vinst i viktiga bollar, alltså något mellanting mellan grisrosa och skärröd i nyllet; en jämn ton i hela facet. Ingen lite fläck eller nåt sånt trams.
En som bor på Bokeberg blev mer knallröd i ansiktet jämt när man ser honom oavsett tid på dygnet. Han är dock inte ensam om att ha en nyans av rött i ansiktet. Det verkar vara inne just nu.
En hel del svenska kändisar har en förkärlek för en cerise färg. Det kan bero på för mycket solande, att deras fruar inte köpt solkräm till dem, hudproblem orsakade av skarpt strålkastarljus eller att de rent av på ett berglundskt sätt tittat lite för djupt ned i ett öl- eller whiskeyglas. Vad vet jag? Själv blir jag ju aldrig av med mina ungdomsfinnar, vad har jag gjort för ont egentligen, när andra kan ha gått genom livet utan att få den minsta lilla skråma i huvudet eller på bröstkorgen? Livet är inte rättvist.
Men det finns hopp till mänskligheten.
Det har verkligen inte funnit tid eller utrymme för att retuschera eller photoshopa fotona som tagits på kändisarna nedan. Vissa är till och med deras byliners (Staffan Heimersson kan inte vara särskilt nöjd med sin bild på sig själv i Aftonbladet, jag tror till och med att den är utbytt nu).
Det mest naturliga hade ju varit att även artister som Pink eller det mer indiekorrekta alternativet Ariel Pink också hade anammat en rosa färg i ansiktet istället för att som det första alternativet i hennes karriärs begynnelse bara förutsägbart färga håret rosa.
Nedan följer några fotobevis på kändisar som tagit till sig den rosa hudtrenden...
Jag ska resa till Sicilien nästa vecka, jag får se hur jag gör, men innerst inne hoppas jag att jag lämnar ”ön” med en störtskön nyans av rosa i huvudet som på flygresan hem övergår till en fin brun solbränna. Men jag har nog inte tid att sola speciellt mycket i trakterna kring Palermo, jag har ju planerat att åka på utflykter med pensionärerna i tidiga ottan, och alltid förståndigt ha på mig en solhatt (jag har en rosa sådan) och sedan möjligtvis dricka en liten hutt Tequila Rose i hotellbaren med Gösta, 83 och Gunborg, 77, strax innan läggdags klockan 20.00 efter att Claes Elfsberg avrundat Rapport i SVT Europa. Europa.





Krister Henriksson (skådespelare)

Staffan Heimersson (journalist)

Hans-Owe Sundberg (travkusk, travets egna rödmule)


En av mina svenska favoritskådisar Leif Andrée har en genuin illröd stoppljusfärg i ansiktet på bilden längst under, och en mer jämnt klädsam skär nyans på bilden över, jag har dock inte sett "Kommissarie Späck", det är under min värdighet även om den säkert är bättre och roligare än de senaste Beck-filmerna.
Jag ska förresten resa till Sicilien nästa vecka, jag får se hur jag gör, men innerst inne hoppas jag att jag lämnar ”ön” med en störtskön nyans av rosa i huvudet som på flygresan hem övergår till en fin brun solbränna. Men jag har nog inte tid att sola speciellt mycket i trakterna kring Palermo, jag har ju planerat att åka på utflykter med pensionärerna i tidiga ottan, och alltid förståndigt ha på mig en solhatt (jag har en rosa sådan) och sedan möjligtvis dricka en liten hutt Tequila Rose i hotellbaren med Gösta, 83 och Gunborg, 77, strax innan läggdags klockan 20.00 efter att Claes Elfsberg avrundat Rapport i SVT Europa.

Doctor, doctor give me a call

"Lekande Lätt" (Kjell Lönnås lekprogram med småglin som beskrev olika saker), Robert Palmer (signaturmelodin till "Doctors" på TV4), The Simpsons och Allison Taylor, och Skottland (The Proclaimers) svarade jag fel på i kvällens quiz på Harrys och fick femton rätt. Nåt slarvfel såklart, nåt jag inte kunde. Attans med, jag var ju så nära. Hade jag haft min lagkamrat i Team Jarvis Cocker med i kväll, "skyllde på jobb", hehe, hade vi ju säkert haft minst 17 rätt. Vinnaren hade 18, Lost in Hollywood igen. Min lagmedlem i Team Jarvis Cocker kan sin The Simpsons och The Proclaimers, och så hade vi kommit på Kjell Lönnå-serien (jag hade det på tungan men fick inte ner det på papper), kunde inte placera låten han spelade upp som var The Simpson och Allison Taylor men hade såklart serien i åtanke då han gav ledtråden om 1989 och att serien varit igång längst av alla tecknade, men trodde det var en värre slamkrypare.

Jaja, det kunde varit värre men det hade varit kul om jag  knipit en pallplats. Det var ett tag sedan och nu var det ju väldigt nära.
Lite kuriosa är att jag beställde samtliga öl av Rex -  och inte av Bagarleffe - i kväll. Som det kan bli!

Marathon i skivrecensioner

Han cyklar till jobbet och konserterna i trakten. Tror också han är någon form av stereoljud- och högtalarexpert. På konserter ställer han sig alltid strategiskt, någonstans någorlunda i mitten där han hör bäst och smyger fram sitt recensionsblock med lätthet och plitar ned några glosor då och då. I flera år har han recenserat skivor och konserter i Kristianstadsbladet. Han skriver ibland även en och annan krönika om gothrock eller någon gitarrhjälte han diggar. Han är flitig och uthärdig. I dag recenserade han åtta album. Jag förstår inte hur han orkar. Jag blir imponerad men samtidigt lite rädd. Får han betalt per albumrecension eller har han en heltidstjänst där han är slav under nöjesredatören Lisa Appelqvist? Är det första alternativet så kan jag förstå att han vill ha lite extra semesterpengar men ändå. Bor han vid stereon eller hur hinner man rent praktiskt lyssna OCH bedöma ÅTTA album rättvist på en knapp vecka. Tar han det på allvar (det tror jag), vem tvingar honom, vad driver honom att utföra denna uppgift modell uppförsbacke? Hans namn är Christer Paulstrup, är 43 år gammal och bor i Kristianstad.
Trots hans hunger att recensera skivor tror jag ändå, tyvärr, han förblir en doldis i sammhanget.
Han brukade smyga in på Lasses Musik (innan det lades ned) och säkra upp med skivor han inte fått till redaktionen. Bläddrade snabbt bland nyheterna, muttrade något med Roger (såg jag förresten utanför Chris Isaak) eller den tunnare Christian. Christer (och även Christian för den delen) hade säkert inte gjort bort sig i en skånsk version av High Fidelity. Själv så har jag aldrig pratat med honom live. Man stör inte en recensent i onödan, trots att vi varit på samma konserter och skrivit i varsin lokal tidning under många år.
Oj, det blev några meningar. Det jag egentligen ville säga eller skriva var ju bara att jag blev imponerad av hans marathon i skivrecenerande. Starkt jobbat, Christer! Du vinner guld lätt!
Han informerade också mig, som bonus, att Magic Numbers och Ed Harcourt har släppt nytt.
Bra Christer, jag börjar tackla av...

Veckans recension - Oskar Linnros "Vilja bli"

På tisdagar ska jag när jag känner för det ratta ned lite text om en skiva som jag tycker är värd att omnämnas.
Hypade Oskar Linnros debutskiva ligger under luppen den här dagen.
---------------
Oskar Linnros – Vilja bli
(Universal)
Betyg:  6/10


26-årige stockholmaren Oskar Linnros producerade Veronica Maggios andra album ”Och vinnaren är…”  och startade, ve och fasa, upp Maskinen (som han dock snabbt lämnade, tack för det). "Kihlens" ordinarie band Snook verkar dock ligga på is. Han spelade istället in solodebuten som föregåtts av den något tjatiga "Ack, Sundbyberg" och den lysande hiten "Från och med du".
Rappen och hiphopen har han släppt för något mer som andas pop och soul. Han sjunger på hela "Vilja bli".
Efter att lyssnat igenom och insett att det är tre korta mellanspår, och en instrumental låt, "Ulla och Åke" som avslutar skivan återstår egentligen bara fem andra låtar plus de bägge singlarna, vilket till en början känns lite snålt och snopet.
Men skivan tar sig efter hand och när man strecklyssnar glömmer man snabbt bort dessa "skönhetsfläckar". Från inledande "Genom vatten" (låter som en korsning av Monty, Kaah och Fibes Oh! Fibes) och den strålande "25" som går i samma fotspår som "Från och med du", via den mullrande och dansanta "Din mamma" (låter som Stephen Simmons går på electrochock), till klädsamt vackra "Annie Hall" (som för tankarna till en Håkan Hellström/Björn Olsson-melodi).
Efter att levt med skivan några dagar så känns den ändå helt ok men lite kort, mer som en längre EP (knappt 30 minuter lång) och den där känslan av besvikelse efter första genomlyssningen är mer ett minne blott även om förväntningarna var lite högre ställda.
-----
Bästa spår: ”Annie Hall” och ”Från och med du”
Sämsta spår: "Debut" (om jag inte räknar med de tre mellanspåren)

Impulsköp på Hässleholms mest populära varuhus

Gjorde egentligen ett riktigt gottisstopp på Netto i dag. Det var ju ändå tisdag. Och laddningen inför fotbolls-VM är igång. Ingen makrill eller Brämhults inhandlades.


Dagens upptäckter blev dessa:

1. Tanterna trängdes bland frukten - igen, en pensionär kände på mango-frukterna. Det är tydligen viktigt.

2. Uppackning av varor gjorde att ena gången (och egentligen ena hörnan av butiken) såg ut som att bomben slagit ned, den var i princip ogenomträngbar.

3. Argentina från Argentinas Kök var på plats och hade fyllt en hel kundvagn med frukt och grönt.
Två jättelika meloner, minst sex gurkor, några andra meloner och några kålhuvuden.
Kanske laddar hon för att göra "Dagens rätt" som räcker till mer än 12.15, vad vet jag? Eller är det hennes berömda smörgåstårtor och exotiska plankor som ska skapas.

4. En ny (?) gråhårig (!) alternativt vithårig yngre kassörska ringde på "klockan" när kön blev för lång och suckarna hördes ända från "köbevannet" fram till rullbanden.

5. Telefonförsäljarna från Tele2 stod återigen i entrén och gjorde lobbying. Uteliggarna/tiggarna eller spelemännen får dock inte vara utanför butiken längre.

6. Jag såg ingen 62-årig man som köpte en jäkla massa mjöl och maskerade dyrt kött därunder.
Hade han varit något år äldre kunde han skyllt på att han var pensionär, likt Jerrys morbror Leo gjorde i ett "Seinfeld"-avsnitt. Nu tog en väktare honom på bar gärning enligt Norra Skåne, jag som aldrig sett en väktare på Netto...

Den 23:e börjar Håkan-året 2010.

Vill bara meddela fyra viktiga datum och ett högst preliminärt antagande. Andra halvan av 2010 kommer onekligen bli ett Håkan-år, igen!


1. Den 23 juni släpps singelsamlingen "Samlade singlar 2000-2010" (som den här bloggen redan skrivit om här).



2. Den 23 september släpps hyllningsboken "Ps Lycka till ikväll" med överraskning.

"Vi firar med Från bakgator te städer långt bort , en hyllningsbok. Massor av aldrig tidigare visade bilder från på och bakom scenen, unika bilder från Håkans barndom, bilder som fansen tagit. Kommenterade av både Håkan och fans. CD med unikt bonusmaterial medföljer."


Spännande att se vad det är för CD med unikt bonusmaterial som medföljer!


3. Den 13 oktober släpps Håkans nya ännu obetitlade studioalbum, inspelad med bland annat Björn Olsson.

4. Den 20 november spelar Håkan i Färs & Frosta Arena i Lund.

5. Inte klart, men jag gissar att Håkan medverkar, sjunger och spelar i "Allsång på Skansen" i sommar. Program tillkännages snart.

Nationaldagslöpet avklarat

För andra året i rad sprang jag Nationaldagslöpet på T4-området i Hässleholm.
En slinga med backar, grus, gräs, asfalt och grenar i vägen. Terräng med andra ord. Såg dock inga kvarsläntrare från Siesta!
Tiden blev något bättre än förra året men nu ska jag försöka analysera loppet; vad som var positivt och negativt.
Att jag inte kom under 25 minuter ens.
Positivt
1. Jag sprang loppet och finansierade därmed arrangören BDA Multisport med hundra riksdaler.
Negativt
1. Det var väldigt kvavt och varmt.
2. Loppet startade redan kl 11, vilket inte är den bästa tidpunkten.
3. Åt bara en makrillburk innan. Hade ingen filmjölk hemma.
4. Cyklade Ringsjön Runt i går, 6,5 mil tar ut sin rätt.
5. Till följd av punkt 4 ovan drack jag för mycket återhämtningsdryck efter det cyklingsloppet.
6. Blev stressad då jag har tvättid kl 13, sprang och tänkte mest på det.
7. Laddade mentalt för att sitta i tv-soffan och se Roland Garros-finalen, i Eurosport eller SVT. Heja Robin!
8. Ena linsen (vänster) satt konstigt, vilket gjorde att jag bara såg med ett öga.
9. Öppnade hyfsat, 4 min och 30 sekunder på första km. Var tvungen att stanna och gå efter 4 km.
10. Hade glömt min Rhinocourt Turbohaler på jobbet. Hade nog hjälp i dag.
11. Ville hem och spela Oskar Linnros debutskiva.
12. Hade laddat upp med Filip och Fredriks podradioprogram.
13. Är för lång och tjock för att springa långt.
14. Vann inget pris på mitt startnummer.
15. Nationaldagslöpet var en söndag.
16. Fick springa och hålla i nyckelknippan hela vägen, hade inga fickor i shortsen. Irriterande!

Tre bra radiohits

CEO - Come With Me
Äntligen ett livstecken från en TTA-medlem!


Mauro Scocco - Adrenalin
Ja, faktiskt, han är inte bara rolig...


Teenage Fanclub - Baby Lee
Äntligen i P3. Välkommet!


Musikermusik är inte min bag



Ännu en gång har det utsetts världens bästa gitarrist. Slash vann den här gången i Aftonbladets omröstning. Och jag gäspar återigen. Det är samma namn som byter plats med varandra hela tiden. Ältas till leda. Varje månad är det ny undersökning. Har vi kommit på något nytt namn nu? När ska vi lyfta fram Gary Moore igen? Långhåriga frisyrer möter en annan långhårig frisyr. Rockgubbar hela högen. Det är ju samma genre eller namn som dyker upp på just såna här listor. Musikintresserade bryr sig inte om sånt här trams, artisterna har ändå sin bästa tid bakom sig, det är Clapton, Slash, Knopfler och samtliga hårdrocksgitarrister från 80-talet. Men världens eller i detta fallet Sveriges alla gitarrexperter går i taket och "berörs". Likt de vill ha en välpolerad sångröst (Celine Dion) måste de hitta den som spelar mest tekniskt korrekt för att inte Musikermusikens Riksförbund (MmRF) ska avfärda dem med en axelryckning. Och spelar de skevt, fel eller avigt så är det faktiskt inte bra musik och inget "vi" lyssnar på, det ska ni ha klart för er om det så gäller britpop, indiepop eller gud bevare oss electronica.

Själv tycker jag allt som oftast att det är oväsentligt om det sjungs eller spelas gitarr eller fiol tekniskt korrekt. I varje fall i pop/rockmusiken. Det viktigaste är musiken och artisten som framför det och hur han/hon/dem gör det.

Men så tänker som sagt inte alla. Det har jag märkt mer än en gång...

Chris i toppform!




Chris Isaak
Kulturbolaget, Malmö
Torsdag 3 juni

Betyg: 9/10


Chris Isaak i röd glittrig kostym äntrar scenen med ett leende. Det gör hans skickliga, självironiska band också.
Tidigt river han av hitsen  "Somebody´s Crying" och "Wicked Game" i mycket känsliga och fulländade versioner.

Han tar även en promenad genom publikhavet. Vågligt med en roddare som enda livvakt som vägvisare med en liten ficklampa i handen går han förbi mig på golvet, ställer sig strax bakom hela tiden sjungandes "Love Me Tender".

Jag tar nedanstående bilder.



Och så fortsätter det, konsertens dryga två timmar visar prov på aldrig sinande och sprudlande entertainer-anda. Chris Issak visar verkligen var skåpet ska stå. Hela showen känns genomplanerad och ärlig utan att bli det minsta sökt eller förutsägbar. Varför har han inte varit i Sverige på så länge? Kul att ett i det närmaste fullsatt KB sökt sig hit för höjdpunkterna är många, han spelar i princip de viktigaste och mest välbekanta sångerna. Ett akustiskt set i mitten blir som ett vattenhål för att ta konserten vidare med ännu mer fläkt och färd. Jag njuter av den musikaliska stämningen som ligger som ett hölje inne i luften på KB. Publiken är tänd, aldrig tidigare har det varit så tomt vid bardisken. Ingen vill lämna Isaak och hans mannar. Huvudpersonen tar av sig sin kavaj, driver och munhuggas lite med sina bandkamrater och gör till slut ett klädbyte till en silverglittrig kostym i extranumrena. Svetten lackar i Isaaks panna, han torkar inte av den i första taget men hans frisyr är intakt hela konserten.

En utbyggd "San Fransisco Days" och en laddad "Baby Did A Bad Bad Thing" följer mot slutet av spelning. De är riktigt bra. Precis som det mesta han framför, det är väl bara några bluesnummer jag kunde varit utan.

Tyvärr har jag ingen låtlista att bjuda på, men kolla här, den var ganska lik. Bara låtordning som var lite annorlunda, plus att det inte blev några extra extranummer när roddarna plockade ned utrustningen (skrevs det bara om i Aftonbladets fem plus-recension), det blev det tydligen i Stockholmo.

På vägen till bilen blir det obligatorisk falafel, men maken till tröghet att fatta att jag inte vill ha sås vete tusan om jag varit med om. Det krävs minst sju påpekningar. Hjärnan tar troligtvis semester efter klockan 23. Och inte kunde de skylla på att de blivit hypnotiserade av en Chris Isaak på "semester" i Malmö heller.

Snuten kan inte höra Per Sinding-Larsen



Det är inte lätt med tekniken alltid. Jag kunde inte spara ned en bild jag hade gjorde en print screen av. Det var en sekvens ur "Studio PSL" på SVT Play som jag tyckte var intressant, så jag fick ta en bild på min datorskärm istället med min mobilkamera. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Som vore jag en "hemlig polis" bevakades den ystadfödde Per Sinding-Larsen under Siestas! öppningstimmar och vad som hände precis utanför ingången till Markan. Helt omedveten om att han spelade in webb-tv, egentligen. Han intervjuade Johan T Karlsson för tredje gången denna dagen, det visste jag (i slutet av inslaget, Dennis Lyxzén bara dyker upp när Per väntar på Familjen). Själv var jag ju tvungen att se till att allt gick rätt till, det fick absolut inte gå förbi några ölare, flanar eller obehöriga som störde Jens von Reis kameraföring. Och så kunde jag kika in i Hotstuff-tältet under tiden. Med snutsolglasögon, snutskjorta och snutskor gjorde jag mitt jobb med bravur.

Kort därefter sa jag hej till Familjen och fick tunghäfta.


RSS 2.0