Vit Päls till alla

I fredags såg jag det fantastiska bandet Vit Päls på Malmöfestivalen.
Nu finns en av de nya låtarna de körde på youtube. Hoppas den andra också kommer snart, den var också kanon.
Även deras senaste singel har fått en väldigt somrig video.
Njut av den också.

Filip och Fredriks podcast goes 100


I dag firar Filip Hammar och Fredrik Wikingsson jubileum med sin podcast. De har nämligen gjort 100 sådana. Deras podcast är något av det bästa som den produktiva duon gjort.

Det som en gång började som samtal på bilresor där de ibland ringde upp lite folk de hade telefonnr till eller såg på gatan har alltmer utvecklats till veckans höjdpunkt i podcastsfären. Den med garanterat flest ord och namndroppning per minut också. Men den är väldigt underhållande och oftast rolig.

Jag har lyssnat på de 99 podcasts som sett dagens ljus. Vissa även mer än en gång. Jag har imponerats av deras initierade samtal, ibland lite vulgära och skruvade ton men allt som oftast går det röda trådar genom deras program och det är intressanta diskussioner som förs. Av de bägge herrarna görs dessutom regelrätta sågningar och hyllningar av skådisar, kändisar, filmer, dokumentärer och böcker, mm. Och det är en hel del av dessa film- och boktips jag har tagit till mig.

Utan uppehåll har de varje torsdag lagt ut sin podcast i snart två års tid.
I kväll kommer de livesända sin podcast (kommer säkert klippas ihop och ges ut i morgon på Itunes och deras hemsida). Jag kommer bänka mig framför datorn och höra deras livesända hundrade podcast inför en utsåld Berwaldhallen. Kan sluta hur som helst men blir säkert bra. Så vitt jag förstått klipps deras podcast (av Sigge Eklund) ganska friskt, t.ex. när de kommer av sig, säger fel eller inte hittar tråden. Men det gör detsamma.
Surfa in på www.filipochfredrik.com vid 19.30 och ladda upp. Knäpp upp en öl och luta er tillbaka i fåtöljen.  Ska visst vara både bild och ljud om allt går vägen.
-------
För övrigt blomstrar det svenska podcast-fenomenet, jag lyssnar på en hel radda nu. Gör en snabb lista och betygsättning här under. Men se det mer som en rankinglista (som kan ändras)...
+++++
Filip och Fredriks podcast

++++
Alex och Sigges podcast
Värvet
Arkiv Samtal

+++
Alla mina kamrater
Luuk & Lokko

++
Adam och Kompani


OBS! "Till Slut Kommer Någon Att Skratta (TSKNAS)" har jag bara lyssnat några ströavsnitt på och kan inte betygsätta. Detta gäller även "Olof och Rickards podcast" och "Magnus och Hannahs podcast" som bara har gjort två avsnitt vardera (har lyssnat på bägge) men det är ändå för lite för att betygsättas...


Ps. Fyller kanske på med lite text om övriga podcast senare. Ds.

RSS 2.0