Pretty Belinda

Är inget fan av Filip & Fredrik direkt (har bara sett allt de gjort). Tycker t.ex. att de kopierar min oxh /M:s podcast rakt av (som dock aldrig sänts). Jag kan ändå uppskatta deras mod och arbetsglöd. Som det här klippet från ett "100 höjdare"-program. Det är imponerande att se hur gråhårig Henrik Schyffert blivit på några år och Filip & Fredriks frisyrer har blivit helt förändrade numera, rufsigare och mer utan frisyrgelé... Skärpning!


Gustaf Kjellvander, du var så jävla bra



Kan inte med ord beskriva hur bra Gustaf Kjellvander var, lyssnar nu igen på The Fine Arts Showcases senaste album och gråter en smula över hans fina indiepop som numera överglänser hans brors musik (i varje fall i min bok). Inte ofta jag blir så ledsen över att en artist/människa går ur tiden alldeles för tidigt som nu. Han var ju så jävla bra. Och hade mer att ge! Vill se hyllningsprogram på tv nu, och fler tidningsartiklar som berör hans betydelese. Och allt annat. Mer uppmärksamhet åt honom helt klart!

Jag minns tillbaka de spelningar jag såg med honom (och hans band), och minns att han bjöd på sig själv väldigt mycket innan/under/efter spelningarna. Han var inte den introverta artisten. Hedra hans minne åt det!

När jag fick beskedet om hans bortgång genom Hessleholm på min Rom-semester tidigare i veckan blev jag väldigt ledsen.

Big Bang Theory-day


Foto: Marita

Allting började med att jag fick en fin "badmössa" av Norra Station.


Foto: /M

Jag bestämde att jag skulle ha en Big Bang Theory-dag, jag skulle vara Sheldon. Lång t-shirt under en kortärmad t-shirt. Till råga på allt blev det min gamla nörd-t-shirt av Slagsmålsklubben, ett band som numera brukar uppträda i kalsongerna eller roliga dräkter.

Foto: u

Här har "Sheldon" fått på sig en duschmössa från Hotel Hilton i Dubai.

Foto: Cheapo

Men "Sheldon" gillar cykelsadelbadmössan bättre och har hittat sin nyinköpta badskrubbare som han gillar.

Siesta!-summering



En bild säger mer än tusen ord. Mohammed Ali och /M...

Skivdjävulen slår numera sällan till





Jag kan verka gnällig nu men det här är verkligen ett i-landsproblem som ni ska ta med en stor nypa salt. Även om jag inte kan göra det. I dag tog jag en tågresa till min förra bostadsort Kristianstad. Jag åt lunch- och wokbuffé på Restaurang Kimpos. Det var gott som vanligt, även om jag var där strax innan stängningsdags. Det är lite nostalgi över detta ställe som en vän så klokt sa på Facebook.

Sen gick jag en sväng inom Åhléns (som vanligt slentrian och trist det besöket) och Carlings (såg ett par himmelsblå byxor men fanns bara i Large).

Det här var mest en parantes för det här blogginlägget, ja snudd på förord.
Det som det här skulle handla om var nämligen att jag var inne i en livs levande skivaffär och bläddrade bland vinyler och cds.

Och tanken som slog mig var nästan direkt att det måste vara något verkligt bra - och prisvärt - om jag ska köpa något. Kompact Disk är en av de bästa och personligaste skivbutikerna i säg, Skåne men jag får alltid en smula av ångest när jag är inne där och inte köper något. Senast jag var där förde jag en osammanhängande och mycket ovetenskaplig diskussion om vinyl där inne. Det kändes som innehavaren blev lite sur på mig. Han hade procentsatser och dylikt på hur mycket vinyl som såldes i landet. Det hade inte jag som överskattade vinylen potential, minst sagt. Och när jag till slut köpte en vinylsingel var det nästan i desperation. Minns inte ens vilken det var. Eller var det under mitt förförra besök... I dag köpte jag inget, trots att det fanns väldigt mycket bra i butiken drar även jag mig numera från att köpa några skivor. Jag hade tänkt fråga efter någon skiva jag inte hittade i hans sortiment men lät bli. Vad hade det gjort för skillnad? Allt som finns i butiken FINNS. Där är inga lager. Jag ville inte höra: "Den kan jag beställa in", typ. 

Och ännu ett bevis på att det inte skulle bli "Obekväm stämning med Patrik Leanderson" blev våra tilltal endast "hej" och "hejdå". Jag antar att butiksinnehavaren blev lite putt när jag inte köpte något. Eller så surfade han vidare efter nya obskyra inköp.

På tal om obekväm stämning kom jag snabbt över min första tanke till konversation, "Var du på Siesta!?".
Eller "Bra skiva du spelar, det låter lite som Belle and Sebastian!" (The Head and the Hearts debut spelades under hela mitt besök).

Då hade trippelridån gått ned och jag hade fått kasta mig ur butiken...
Jag ska aldrig gå dit fler gånger, i så fall ska det finnas någon annan där inne redan, Christer Paulstrup kanske?


Jag är ingen Ernst (och definitivt ingen Kjell)

Inte nog med att jag har ångest för att inte torktumlaren ska fungera nästa gång jag tvättar (jag har inte gått ner och kollat om den bytts ut efter mitt skriftliga dubbla klagomål nere på två lappar vid tidbokningen en sen kväll efter ett Harrys musicquiz). Ja, det fick liksom vara nog efter att återigen tvätten inte torkat, utan var fuktig efter tre timmar i torktumlaren. På olika effekt dessutom. Inget hjälpte.

I dag var jag på möte inför stambytet. Det var en pärs, att bo i lägenheten i en hel månad när stambyte och badrumsrenovering fortgår är nog det minsta bekymret. Jag har ingen aning om vad jag ska välja för kakel, dusch eller badkar, ljusgrått eller grått wc, etc. Jag vet inte ens var visningslokalen ligger. Det ger nog sig med tiden men snart (1 juli) måste lappen jag fick i dag vara inlämnad.

En person från NCC som verkade reko och hade varit med om detta innan visade under det knappt timslånga mötet hur man skulle använda en sorts mulltoa eller reservtoa under tiden (inte bokstavligt talat dock). Utförligt och pedagogiskt var det, frågan är ju om jag kommer använda den här mojängen som såg ut som en anordning inte ens Dr Mugg hade godkänt. Jag springer nog ut i buskaget och slår en sjua i stället (på balkongen i värsta fall...), nöden har ju ingen lag.
En halvdöv gubbe ställde flest frågorna under kvällen, samma saker som redan pratats om flera gånger innan. Sen skulle de dricka kaffe och äta kakor, då gick jag hem.

En fråga ställde även jag. "Var ligger visningslokalen?". Jag fick svar. Hus 6 var det. Ja, det får jag leta upp en vacker dag innan den 1 juli, tänkte jag. Under Stralsundstiden hette ett hus, Haus 8 och var en pub där de sålde billig studentöl. Lika roligt är nog inte Hus 6 men jag har väl inget val.



Jo, det var en sak till jag är väldigt osäker på för tillfället och har nog alltid varit, och skäms över att jag inte är en fena på. Att grilla. Alla grillar utom jag. Jag ser minst tre klotgrillar från min balkong. Ingen av dem ägs av mig men jag funderar på att köpa en. Är dock osäker på hur man gör. Jag får kanske gå en grillkurs i annat fall eller bara experimentera. Grillkol eller pellets. Pellets skulle tydligen finnas i den här "mulltoan" så jag satsar nog på vanlig grillkol i så fall.

Eller så fortsätter jag steka mina hamburgare på "sexan" två minuter på vardera sida. Och några ägg, några chivapci och/eller några korvar som innehåller mycket kött. Det brukar ju gå på bara några minuter. Varför krångla till det med att grilla karrékotletter, flintastekar, kycklingfiléer och fan och hans moster. Allt ingrott i en jädrans massa E-nummerfylld marinad som jag hatar, får stora bölder av och inte vet hur man ens blandar.

Inredningsvinnare 2011 - del 2

Ursäkta blogguppehållet. Det kommer en Siesta!-rapport med bilder så småningom. Håller på att sortera ut bilder. Inte det lättaste när det finns så många guldkorn... Det kommer även något mer inlägg snart. Håll ut!

Tänkte däremot dra igång bloggen med några kortare inlägg.

Jag fortsätter på inredning. Som många vet har jag ingen soffa i min nya lägenhet men numera är jag spekulant på den fina skinnsoffan som finns på bilden nedan. 500 kronor ska säljaren ha för den, ett litet hål på baksidan finns enligt Blocket-beskrivningen och den säljs ifrån Helsingborg av alla ställen. Det är väl det senare som spelar in en aning. Vill jag verkligen ha en insutten HIF-soffa? Nej, kanske inte. Men hur kan det vara ett håll på baksidan egentligen? Det hade i och för sig spelat mindre roll då jag tänkt punktmarkera fanskapet mot väggen.



(Lägg märke till den mycket matchande mattan som är symmetriskt lagd under soffan. Gillar placeringen på allt. Till och med tavlan ovanför är sned.)


Min syster verkar dock inte gå all-in på den svarta faran. Jag skickade bilden till henne (hon är ett riktigt Blocket-proffs, och var på vippen att sälja ett tält som möglat till förfall, R.I.P. det oanvända tältet. Skicka gärna ett foto till mig på det...).

Ja, jag får se hur det blir. Helst vill man väl ändå köpa en ny soffa, eller hur? Och inte andrahandssorteringen heller. Det har jag gjort en gång redan. Två stora kolosser som vägde som två stora elefanter. Att asa upp dem på fjärde våningen i Näsby var nog den värsta nära döden-upplevelse jag haft.

Kanske ska man vara försiktig att köpa begagnade tält också? Om man nu ska köpa ett.

Jag köpte ett gröngult på ÖB för några år sedan. Tvåmanna var det nog. Det användes nästan direkt en midsommar och sen gjorde det comeback för en natt på Roskilde 2009. Jag tror det håller god vigör fortfarande, syrran, om du vill låna det?


Inredningsvinnare 2011

De är kanske inte de bästa på att stava, ibland får man nästan betala två gånger, och så har de haft extra tillbehör i maten men jag förlåter dem för allt när de målar om sin "lua" så här snyggt! Jag hade inte gjort det bättre själv, kanske får dit och köpa lite "asiantisk matt" och prata lite fotboll...

Äntligen hemma, Ernst eller några av de miljarder tv-program i samma tema hade inte gjort det här bättre i varje fall.


.

RSS 2.0