Kokta & skalade ägg +++++

När MFF:s oflyt går hand i hand med sumpade målchanser och felpassningar så lättar dagens... eh… veckans … förlåt årets upptäckt upp humöret. Ja, till och med ännu en fjärdeplats i Harrys musicquiz glöms bort.

För bland sillen på ICA Kvantum hittade jag en färgglad förpackning med "kokta & skalade ägg" i tvåpack.



Himmelriket är nu nära! Varför har ingen berättat detta för mig tidigare? Spisen behöver ju inte plågas mer. Den som uppfann detta lär få Nobels fysikpris eller något liknande. Enkelt och prisvärt och så slipper man bränna sig på de jättevarma äggen man precis kokat i tjugo minuter. För att inte tala om det jobbiga att skala fanskapet. Jag köpte tio förpackningar (hela lagret). Drog gladeligen mitt ICA-kort (i kortautomaten, inte i kassörskans mun, reds. anm) och fick poäng. Tjugo handskalade hårdkokta ägg borde räcka ett par dagar, och bäst av allt saltpåse ingick.


I väntan på en ny PL-toppen...

... kommer här några schysta låtar, P3-hits och videos. Låtar som kanske även Fredrik Strage hade gillat. Han summerar längst ned R.E.M:s karriär och berättar även om "Stragesyndromet".

.

  

En händelserik onsdag

"Det är jag som är Ehsan!". Eller kanske inte...



Så här i wordfeud-tider avslutar jag min trilogi i att döpa om min namnskylt med samma bokstäver. Jag hittade dock ett "E" bredvid mikron (vart kom det ifrån?), däremot måste ett "S" försvunnit nånstans i röran. Hursomhelst är detta en hyllning till min favoritprogramledare i P3. Han borde leda något stort program den gode Ehsan Noroozi, varje dag dessutom. Vart har han tagit vägen?



Ehsan har även varit med som skådis i kultrullen "Mañana". Måste se om den väldigt snart.





Utanför min bostad förevigade jag den här toalettstolen som står fritt ute i det gröna. Ett schyst utedass kanske om man bli nödig och det mot förmodan är upptaget på min egen toa? Eller är det meningen att man ska använda den nu när de ska göra vid badrummet? Nöden har ju ingen lag, kan dock bli lite panikkänsla när det inte går att spola (verkar inte vara inkopplad om nu inte det går rakt ned i underjorden). Och visst kan det vara skönt att "slå en sjua" i det fria efter ett "blött" Harrys musicquiz innan man ska in i lägenheten. Man sparar ju en spolning i så fall. Ja, man måste tänka på miljön, och det gör jag verkligen.

Mvh

Doktor Mugg

Per Sinding-Larsen-summering

I går var jag och lyssnade på Per Sinding-Larsen ute i Ljungdala.
Här är en liten sammanfattning av vad som togs upp.


Comeback för populär komediserie



Här har fantasin flödat må jag säga. Måste ändå se första avsnittet av världens största komediserie (hatad av alla creddiga stockholmstwittrare), hoppas på något mindre endimensionella skämt och ett roligare manus men blir väl precis som "Spin city", konstigt med ny huvudrollsinnehavare? Fast den här gången vice versa. Sheen ut mot Kutcher (Sheen ersatte ju Michael J Fox i "Spin city"), den senare kanske mest känd från några riktiga dumskallekomedier (och "That 70i början av 2000-talet ("Dude where´s my car?", t.ex.).

Evenemangsguiden

Var i Hässleholm Kulturhus och kollade på planscher om vad som händer inom en snar framtid i det huset och dess omnejd.

Det var som att komma in i himmelriket, eller vad sägs om nedanstående arrangemang.

I morgon är det den lille popnörden/journalisten Per Sinding-Larsen som pratar om sin karriär. Hoppas det blir några roliga anekdoter man inte hört tidigare. Gärna lite Prefab Sprout-snack och Studio Pop. I annat fall är det bra uppladdning inför AZ Alkmaar-Malmö FF klockan 21.05. Ta med bira, vuvuzelor och lite sambuca till Mötesplatsens Café i Ljungdala så ger vi järnet och jublar alternativt sjunger en MFF-ramsa varje gång Sinding-Larsen tar en konstpaus...




Det som jag kanske mest ser framemot utspelar sig inte heller i kulturhuset men ändå. I Globenhuset av alla ställen på söndagseftermiddagen (18 sept). Eje Bugge, oklart om han är släkt med Lill-Marit Bugge, ska i varje fall presentera Cliff Richards musik i ton och ord. Blir det enbart med en elgitarr eller kan vi hoppas på en fanstastiskt inprogrammeread synth med trummaskin eller ett dragspel? I vilket fall som helst hoppas jag hinna dit efter en förmodat tuff bordtennismatch mot Kristianstad PK på söndagseftermiddagen. Väl mött!




Bertil Nilsson ikläder sig på måndag rollen som historieberättare (?) i Konstcafé. Kan inte bli annat än fantastiskt. Fika ingår i entrépengen. Ska försöka hinna dit efter vår företagsbowling. Vänta på mig, Bertil, jag skyndar mig!



Onsdag 21 september är det den världsberömde Torgny Mogren som pratar om litteraturens betydelse inom skidsporten. Äntligen en idrottsutövare som tar sig tid att läsa. Ska bli väldigt intressant, hoppas han läser högt ur sin bok "Minnen" och att han tar av sig solbrillorna...




Han tog mig på...



I morgon är Liansson utraderat på min ytterdörr och Facebook, och jag byter efternamn till Snalson. Som en homage till Glenn Hysén och hans "klassiska" uttryck "han tog mig rätt på schnalen" vid ett förargligt tyskt pissoarbesök för några år sedan. Patrik Snalson var det som gick igenom på Facebook. Gott så. I Snalson får det bli på min ytterdörr...
Ha d gott. Snalson.

Jag har varit i alla städer Håkan Hellström spelat...



Kalla mig galen. Kalla mig enkelspårig. I morgon kommer jag se ännu en konsert med världens kanske bästa liveartist, Håkan Hellström. På Gröna Lund, där jag aldrig varit tidigare. Om allt går som det ska så är jag där, min kanske 23:e Håkan-konsert, eller nåt. Över tjugostrecket är det i varje fall.

Jag funderade tillbaka lite och kom fram till nedanstående tillfällen då jag sett Håkan och hans fanstastiska orkester. Kanske har jag glömt något tillälle. Kan skilja nån i antal, men jag försöker i varje fall vara så nära som möjligt i att specificera...

 
Diesel, Halmstad, 3 gånger
Kalas, Varberg, 1 gång
Kulturbolaget, 1 gång
Färs och Frosta Arena, Lund, 2010, 1 gång
Kristianstad Arena, 1 gång
Siesta!, 2 ggr
Sofiero, 2 ggr
Svedalarock, 1 gång
Mejeriet, Lund, 3 ggr
Roskilde, 1 gång
Malmöfestivalen, 1 gång
Where the action is, Malmö, 1 gång
Malmö konserthus, 1 gång
Way out west 2010, 1 gång
Liseberg, 1 gång
Helsingborg, Tivoli, 1 gång
 
Och på fredag blir det alltså första gången på Gröna Lund i Stockholm.
 

Stand up for your right!



Jag har en kompis som sedan något år tillbaka ALLTID sittkissar. För husfridens skull nämner jag inte hans riktiga namn men det är hans sambo som "lurat i" honom detta. Enligt lite egen efterforskning finns det INGA vetenskapliga bevis att detta skulle bidra till att förhindra eller motverka prostatacancer. För det är just därför han sitter ned och kissar. Gör han inte det blir det munhuggningar, undrar om han blir förhörd varje gång han kommer ut från toan med ”Har du suttit ned och kissat?”. Ja, jag tror faktiskt det.
 
Att som vuxen man sitta ned och kissa kan möjligtvis vara bra för "toaletthygienen" om man inte kan pricka rätt i toalettstolen. Vissa säger också att man tömmer blåsan något bättre men det borde ju vara precis tvärtom. Men att sitta ned varje gång man går på toaletten är inget att föredra. Rent av förkastligt! Tänk själv, hur många offentliga toaletter har man inte varit inne på som ser för jävliga ut. Visst kan man lägga papper på sitsen men nej. Det är ibland så illa att man är glad att man är av manligt kön och slipper sitta ned där man inte vill.  Dessutom om man är på krogen och har druckit öl, då blir man ju ständigt kissnödig och ska man då stå i långa köer för att sittkissa i stället för att smidigt använda en urinoar är det väldigt jobbigt. Då finns det hög risk att urinet kommer i brallan i stället. För att inte snacka om de otaliga gånger man varit på festival och blivit nödig. Fotbollsresa, travresa, Bakken-resa, eller bara sprungit av bussen och slagit en drill i skogen eller strax intill vägkanten i säg, Kivik.

Våga stå upp och kissa, säger jag därför! Det är din manliga rätt!



Hittade några roliga citat från nätforum gällande att stå eller sitta ned när man kissar:

mini_Arnold: "sätt på kranen, då pissar du som en struts, oavsett om du sitter, står eller sover"

Edan: "Förfan klart man står upp och pissar man är väl ingen kärring :D"

Johnny-88: "Fan vad pissnödig jag är, ska nog testa sittandes, nu.

EDIT: Gick bra, däremot höll jag på att glömma att sätta mig ner, fick avbryta pissandet och sätta mig ner, sedan var det bara att pissa på."


PS. Samma person hävdar även att man pissar rött om man äter för mycket rödbetor alternativt dricker upp rödbetssaften. Undrar hur mycket skivade rödbetor man då måste hacka i sig. Förmodligen litervis/kilovis för jag har då aldrig pissat rött efter att ätit pyttipanna med rödbetor...  DS.


Submarine ++++



Såg häromdagen den brittiska filmen "Submarine". En film som dröjer sig kvar. Själva filmen är snyggt filmad och med en härlig 70-talskänsla över ett mörkt och regnigt walesiskt Swansea.

Huvudkaraktären, den 15-årige Oliver Tate är mer orolig för sina föräldrars förhållande än sina egna tillkortakommanden med klasskamrater och det motsätta könet. Han är mest rädd att grannen ska "stjäla" hans mor framför den tafatte fadern. Historien är fint berättad och filmad, och väldigt oförutsägbar. Just oförutsägbar är också den spirande och lite kantstötta tonårskärleken mellan Oliver och den på ytan tuffare Jordana Bevan.

Kul också att debutantregissören Richard Ayoade (mest känd tidigare som Moss, den nördige och late datateknikern i "The IT Crowd") lyckas skapa ett eget bildspråk med mycket snygga detaljer och scener.

Det som också är "Submarines" styrka är Arctic Monkeys-mannen Alex Turners filmmusik, som är väldigt närvarande genom hela filmen. Musiken är mer avskalad än vad hans ordinarie band brukar spela, och väldigt fin. Det finns en EP utgivet med "Submarine"-låtarna. Hade faktiskt missat det helt innan jag såg filmen. Men det misstaget är tillrättat nu.


Från en sak till en annan. Tycker det även är roligt att Richard Ayoades motspelare i "The IT Crowd", Chris O'Dowd, har kommit upp sig. Hans biroll (lite mer kanske) i roliga "Bridesmaids" (som innehåller minst två helt fantastiskt roliga och pinsamma scener) visar att de bägge skådespelarna inte bara ska förknippas med forcerade och knäppa komedikaraktärer. Ayoades visar mognad bakom kameran i "Submarine" och O'Dowd gör det samma framför kameran i "Bridesmaids".

PL-toppen vecka 34-35



Tänkte att jag både skulle tipsa om lite skivor varje vecka (får se hur långlivat det blir). Gamla PL-toppen gör comeback. Det kan vara skivor, film, böcker, mm.  Och lite kort text om skivorna, om det så krävs. Inte alltid. Ibland fyller jag kanske på med text i efterhand då tiden riskerar att ta slut vid just uppläggning av inlägget. Jag kommer dessutom sätta betyg, 1-5, alltså ingen fegskala, 1-10. Och framför allt ta ställning, och försöka undvika medelbetyget... Kanske även tipsa om några låtar eller musikvideor.



1. Serenades - Criminal heaven  ++++

Stämsång dominerar denna PL-toppen-lista. Markus Krunegård och Adam Olenius sjunger oftast tillsammans. Fin pop med klar
retrokänsla. Lite new age-vibbar och väldigt många melodier som smyger sig på lyssnaren. Precis innan jag fick skivan i min hand
såg jag bandet spela på Malmöfestivalen, och det var pampigt och storslaget värre. En riktigt bra spelning i regnet och en positiv
överraskkning (++++). Debutens tio låtar är föredömligt korta och bra. Jag hoppas det blir en fortsättning på detta lyckade duo-projekt.




2. The Jayhawks - Mockingbird time  ++++

Roligt att gubbsen är återförenade. Såg deras trevliga spelning på Way out west (++++), där de även körde några nya låtar. Comebackskivan spretar åt alla möjliga håll, ibland är det lite väl gubbrockigt, ibland pur Teenage Fanclub-pop och ibland låter det bara The Jayhawks, stämsången går som en röd tråd genom skivan, men når inte upp till mästerverket "Tomorrow the green grass" och även om toppformen inte är som i fornstora dagar är det ändå allt som oftast en trivsam skiva. Den fina alt. countryn och americanan vinner ny mark för varje lyssning.




3. Girls - Father, son, holy ghost ++++

San Fransico-duon fortsätter på den inslagna vägen och gör fantastisk pop. Varierat och fint. "Die" skulle kunna vara något från The Bear Quartets senaste. Och ibland är det ren, andäktig popgospel. Girls blir bara bättre och bättre, och snart går det inte att bli bättre...


Inte ens nära



The Drums - Portamento   ++


Med tanke på att debuten hade något och singeln "Money" lät, eh rolig, så är uppföljaren en besvikelse. Enerverande och så få melodier som håller.


-------------------------------------

Några aktuella och bra P3-hits:

Bland annat: Linnea Henriksson var den bästa i förra årets Idol. Fina debutsingeln "Väldigt kär/Obegripligt ensam" andas Laleh och Helena Josefsson, för att nämna två andra svenska sångfåglar.







Kaboom/Game-tips i Nyhetsmorgon

I tisdagens "Breaking News med Filip & Fredrik" visades en något förvanskad eller vinklad/omklippt version av när Fredrik Strage tidigare under dagen var i Nyhetsmorgon i Tv4 och pratade om film och musik.

"Originalet" här nedan har också sina poänger och är minst lika roligt.

Anders "gangsta-rap" Kraft och Anna "ska vi varna tittarna" Brolin, hehe.


 

Ibland får Flashback-killarna till det

Kom över detta på Twitter. Vissa gör allt för att önska en Deftones-låt. Att bestiga Mount Everest t.ex., hehe. Eller få P4 Värmland att tro att de ska göra det. Hur roligt som helst.

Och "Leonard Johansson" låter precis som Markus Larsson på Aftonbladet.



http://emanuelkarlsten.se/09/flashback-trollar-sveriges-radio/




I kväll var det premiär för Musicquiz på Harrys...



... trodde jag. Det var egentligen inte tänkt att jag skulle dit ens i kväll. Men uppslutningen på pingisträningen i Arkelstorp var minimal så jag hann både hem och duscha och lämna bilnycklar hos farsan innan jag var på plats på Harrys. Döm av min förvåning när det visar sig vara (musik)bingo i stället. När jag frågar om det bara är för kvällen låter det som om det ska vara bingo hela hösten. En rad ger 300 kr. Två rader 100 kr. Och tre rader 100 kr. Luften gick lite ur mig men jag gav det en chans. Knappt någon kunskap behövs (man behöver skriva rätt artist på den låt som spelas, vilket många missade när de väl hade fått bingo) men en hel del flyt. Fortsätter detta behöver jag inte ha bråttom från pingisen längre. Om jag ens ska träna på torsdagar. En klar besvikelse. Både uppslutningen på pingisen och att det inte var ett kunskapstörstande musicquiz på Harrys.

Fan, hösten kommer att bli lång...


PS. Ett hett tips är att "musikbingot" inte kommer att bli långlivat på Harrys. De jag pratade med var inte alls nöjda med upplägget. Lite som när de försökte med nåt "pirat-geografispel" (eller vad det nu var) en gång på Harrys. Förvirringen var total och gamnackarna och fågelholkarna stod som spö i backen bland deltagarna.

RSS 2.0