Några bra låtar vecka 7

 

Bra musik vecka 6

De senaste dagarna har jag lyssnat på några nya album med den gemensamma nämnaren att de flesta är av +++-karaktär med reservation att de kan växa. Och det finns några spår som sticker ut mer än andra.

----------------------------------- 

Bombay Bicycle Club - So Long, See You Tomorrow

 
 
 

Betyg: +++

 

Själv är jag inte som många andra helt såld på brittiska Bombay Bicycle Clubs nya hyllade (gillade förra "A Different Kind of Fix" också) skiva men visst har den sina kvaliteter. Något för lugn för min smak. Men väldigt snygg indierock.

 

 

 

 

----------------------------------- 

Patterns -  Waking lines 

 
 

Betyg: +++

 

Hela albumet övergläns av den makalösa och majestätiska singeln ”Blood” från 2012 som jag helt har missat. Kan inte sluta spela den nu! Resten är helt okej brittisk, smådrömsk rock som blir bättre ju mer jag lyssnar.

 

 

----------------------------------- 

Mogwai -  Rave tapes

 
 

Betyg: +++(+)

 

Yxrockarna från Glasgow bevisar återigen att de kan än! Lite sång, lite prat och 100 procent postrock.

 

 

----------------------------------- 

CEOWonderland          

 
 

Betyg: ++(+)

 

Ömsom melodisk finess ömsom galenskap bjuder Eric Berglund aka CEO (The Tough Alliance) på sin andra soloskiva.

 

Mellan sprakande poplåtar som ”Whorehouse”, ”Mirage”, titelspåret ”Wonderland” och avslutande ”Omg” är det mer stämningsskapande spår som gör albumet mer spretigt och oförutsägbart trots att det bara är åtta låtar. Visst är det ett intressant cirkuslikt ljudlandskap som presenteras och byggs upp men i slutändan saknar jag det där lilla extra som gör det till ett album jag verkligen vill återvända till mer frekvent. En ep hade räckt gott och väl. I stället spelar jag det fantastiska Nordpolen-samarbetet ”Dom mörka molnen” ännu en gång till.

 

 


RSS 2.0