Lappjävel!



Jag har fått bilen lappad två dagar i rad i veckan! Av Pizzeria Parma. På två olika ställen. En gång på jobbet, en gång vid hemmet. Pizzeria Parma går tydligen all-in. Tack för parkeringsböterchocken! Puh... Era lurifaxar!
Och vad är "FAR AVHÄMTNING" och "KVALITAT"?! Den tryckansvarige borde bett någon korrekturläsa innan det trycktes hur många såna här "menyer" som helst. Borde kostat en del. Vet inte hur många "menyer" jag såg på jobbparkeringen som bara var slängda. Jag kan förstå dem. Pizzerian ligger en bra bit ifrån där. Tror dock att de gjorde det i ren ilska. Jag hade själv satt mig i bilen när jag såg denna lapp under ett av vindrutetorkarbladen.

Det finns en positiv sak med Pizzeria Parma. De brukar ha roliga vita hattar på sig på den pizzerian, vilket jag lagt märke till. Vet inte om så fortfarande är fallet.

De har också en av de äckligaste falafeltallrikar jag ätit. Det är negativt. Falafeln såg ut som halvfabrikatsköttbullar och vetetusan hur den smakade egentligen. Den var som någon grötig mjuk massa som både var ljummig och helt utan vanlig falafelsmak.

För några år sedan trodde en kompis att falafel var kött. Han tyckte det smakade som just det och var gott, och lade inte någon mer tanke på det.

Själv undrar jag var Pizzeria Parma har köpt skiten, det måste varit något de letat länge efter. Gör egen falafel istället. Det görs på andra ställen, möjligtvis inte i Hässleholm mer än i Östervärnskiosken, nära Linnéskolan. Det är den kebab som är mest lik den i Malmö. Ta det som ett tips om du gillar falafel.



Hur det går för Pizzeria Parma återstår att se, om deras reklamkupp har gjort susen.


Vy från ett balkongslott



Ordningen är återställd. Ja, eller så gott det nu går.

Balkongutsikten på "Mellis". Nu ser jag en grusplan istället, lite sten vid sidorna. Och några rejäla sorkgropar.

Jobbarna har i varje fall grävt igen hålet, flyttat grävskoporna, tagit bort kravallstaket, och nu är det bara att hoppas på att de odlat ett fint och snabbvuxet greengräs så det blir extra fint till sommaren.

Trevlig Valborgsmässoafton! Amatörernas afton. Nu kör vi.


Askan/House



I dag släppte Labrador records två fina popsinglar fritt för alla intresserade musikhuvuden.

Det Vackra Livets uppföljare till "Viljan" heter "Askan" och är en försmak på det självbetitlade albumet som dyker upp 4 maj.

Amanda Mair är en yngre förmåga, hennes debutsingel "House" släpps 8 juni men kan lyssnas till och/eller laddas ned här.

Som vanligt när det handlar om Labrador är det gratis smakprov i bästa ljudkvalitet.

Gott så!


1. Kristallen
2. Askan
3. Juni berättar
4. Barn av en istid
5. Genom sprickorna
6. Viljan
7. Skammen
8. Vi ägde världen
9. Prärie av ljus
10. Det vackra kriget

Vy från ett luftslott




Va fan! Här kommer jag hem efter en dag på jobbet efter påskledigheten och ser den här synen från min balkong. Räckte det inte med en upp-och-nedvänd mopedbil och åtminstone en utebliven påsklunch på ett äldreboende härförleden? Nån jävel har grävt upp hela grönområdet. Var ska jag sola nu någonstans? Och grilla?

En vän trodde det kunde röra sig om någon "fancy-schmancy fiberkabel" som skulle grävas ned.

Så när allt är nedgrävt kommer väl någon säljare från Tele2 eller Bredbandsbolaget att ringa och erbjuda något bättre bredband som jag inte behöver. Bävar för dessa telefonsamtal och/eller hembesök.

Men jag hoppas egentligen på något bättre. Att det rör sig om något helt annat. Att någon dabbat sig och grävt på fel gata. Det kan väl inte vara stambytet som redan är på väg, det skulle ju inte hinna komma till mitt hus förrän i höst (jag som inte varit och kollat i den där test/visningslokalen, vill ha lugn och ro i sommar). Ska förresten ta något fint som gör valuta för de där dryga 300 kronorna som Bostadsföreningen höjde hyran med från årsskiftet. Mycket lägligt när jag precis flyttade in.

Inte ens torktumlarna fungerar i tvättstugan. Trots att man kör tvätten i två timmar på olika program och tid blir den fuktig, och jag får hänga upp alltsamman på stolar, bord, säng, element, fåtöljer för att få skiten torr. 

Nej, nu går jag och lägger mig och gråter. Svimmar någon timme.

Och vaknar upp och hoppas att det är sorkarna som gjort de där jättelika högarna som förstört min fina balkongutsikt och den här underbara tisdagskvällen.

Godnatt!

Stora planer



Tänk dig in i situationen. Malmö FF har vunnit över Mjällby AIF med 1-0. På efterfesten går /M loss på skrivbordet och sjunger Ulf Lundell. Lite som jag gjorde för ett par år sedan, en nyårsafton, när det gällde Nordpolen.

Bakom ett skynke sprang jag fram och rockade järnet. Headbangade, dansade och sjöng. Nu är det dags för /M att göra en Ulf Lundell. Har inte så mycket minne av detta klipp men det var tur jag filmade. Och oj, vad mitt skrivbord får sig en törn...

Ska tillägga att /M sett Ulf Lundell live och har många skivor med honom. En waffare har t.o.m. en Ulf Lundell-tatuering, det har inte /M vad jag vet.

För vem tatuerar egentligen sin idol på bröstet? Ja, eller varför inte? Man borde ju inte ångra det om inte idolen nu skulle göra en riktigt dålig skiva som "man inte kan stå för".

Too much is not enough!

 


Efter att varit bortrest en vecka för ett tag sedan kom jag hem till ett vårligt svenskt landskap och surfar in på Siestafestivalen.se för att se att de bokat The Kooks. Blir glad och förvånad över det modiga valet att boka den gamle Atomic Swing-gitarristen Michael Lohses numera nedlagda band. Men kul, mycket kul. De är helt klart värda en revival. Ungefär samtidigt ger Niclas Frisk ut sin solodebut.
 
2011 kommer bli ett Atomic Swing-år helt klart!
 
Jag ska ta mig tusan köpa deras comeback från 2006 "The broken Habanas". Den som till omslaget är så lik deras debut från 1993 "A car crash in the blue". Min kompis /M har som stående skämtinslag i sin repertoar att fråga mig om jag "köpt deras nya"...
 
Men först ska jag spela The Kooks fantastiska debut flera gånger på raken och invänta en fantastisk spelning med en skäggig och långhårig (?) Lohse. Jag kommer trycka upp banderoller och plakat med texter som ”Du måste klippa dig, Micke. Det ser för jävligt ut!” men/och ”Raka inte av polisongerna!".

Siesta-året 2011 kommer bli så bra, i varje fall om man ser till det svenska året.

Ska köpa biljett snart, väldigt snart.

Makrillmannen




Varje morgon, i varje fall de dagar jag arbetar, under flera års tid äter jag en makrillburk i tomatsås från Saeby och en djup skål Milkos Fjällfil. Inget annat, inget bröd, möjligtvis ett kokt ägg nån gång. Det kan antingen vara finfördelad eller helare makrillfilé. Det märkliga är att den helare makrillfiléburken är billigare att köpa en och en än vad den är i tre-pack. Borde ju vara tvärtom. Detta upptäckte jag dock långt senare. Men nu har jag lärt mig av misstaget och tar ett rejält lass en-pack när jag veckohandlar. Tyvärr kan man inte köpa Saebys makrill och Fjällfil i samma affär. Hur mycket du än försöker. Så jag får veckohandla på två ställen. Eller lomma in strax innan stängning på Maxi, Kvantum eller Coop och köpa två Fjällfilar...

Ett paket Fjällfil innehåller en liter krämig och god filmjölk. Mellan 3,9 och 4,5 procents fetthalt. Ingen lättprodukt eller nåt sånt mesigt. Ekologisk njutning är det också. Inga klumpar här inte om man försluter den perfekt efter upphällning. Filmjölken räcker tre gånger, ca 33 cl per tillfälle.

Ett tips är att prova den här frukosten. Det slår alla hotellfrukostar i världen. För på såna hotellfrukostar har de högst troligt inte Milkos Fjällfil och Saebys makrillfilé, som är helt fria från konserveringsmedel och E-nummer.



I kväll provade jag något som jag nog inte kommer äta så mycket mer. Sardinmästarens Brisling i tomatsås. Huvud och ögon var lyckligtvis borttagna, benen likaså men denna lilla skarpsill var inget över sig. Och en lätt besk eftersmak och inte heller sådär jättetrevlig ton i färgen på fisken trots tomatsåsen.

Som tur var åt jag inte denna gynnare till frukost utan till kvällsmat. Jag "fyllde ut" med lite kallrökt lax och två hårdkokta ägg. Söndagslyx kallas det. Ingen hämtpizza eller ett söndagsbesök på Chilli Thai och deras goda Ankbröst med chili. Det senare brukar det bli ibland.

I morgon och på tisdag är jag ledig, återstår att se om jag äter Fjällfil och makrillfilé i tomatsås till frukost. Det är inte säkert för den smakar nästan bättre på jobbet kl 9.30...

Jag ska tillägga att många under årens lopp har ryckt på ögonbrynen och axlarna när de sett min brakfrukost. Jag har fått flytta min frukost, anpassa den efter de som inte "tål" makrillukten. "Blir det makrill i dag?", "Tjena, Sillen!" och "Ska du inte ha något bröd till?" är bara några stående one-liners jag får höra. Men det struntar jag i och suger åt mig "berömmet".

Bara jag får min dagliga dos av denna fantastiska måltid. Frukosten är ju grundmåltiden på dagen. Inget får gå fel. Först äter jag min skål Fjällfil, sen smyger jag upp makrillen. Och jag blandar ju aldrig ned makrillen i Fjällfilen. Det vore ju att förstöra två fina grejor.

Konstigt nog är det ingen som "härmar" mig och äter den här frukosten. Känns skönt att ha den helt för mig själv. De får äta sina äckliga och torra brödskivor med salami och ost. Förpackade på samma asket. "Lutfiskosten" som jag brukar kalla den. Massproducerad skit, ingen känsla för den äkta råvaran.

Och det bästa av allt, jag tröttnar ALDRIG på min frukost.

Plötsligt på Väster



Mycket ska man se innan ögonen trillar ut. Vid 16.30-snåret blev jag lite paff när jag cyklade förbi en upp-och-nedvänd mopedbil. En sån där liten röd bil som alla får köra utan körkort. Man ser inte dem så ofta. Den är klassad som långsamtgående fordon. En sån bil som Mats från "I en annan del av Köping" körde runt i och var mäkta stolt över. Så stolt att han glömde ta med sig Linda när de skulle gå på restaurang. Hon fick ta bussen eller hur det nu var.

Att folk välter kor som sover har man hört talas om (men det är väl mer ett oskyldigt pojkstreck och föga vanligt) och även att cyklar vänds upp och ned på skoj. Minns själv att jag vände upp och ned på en klasskompis cykel i åttan, visst tusan var min även vänd dagen efter. 

Att vända en mopedbil var bara taskigt. Och väldigt onödigt, hur tänker folk! Och hur orkade de? Var det någon framtida deltagare i "Sveriges starkaste man"? Det måste inträffat natten till söndag för sent i går kväll stod den som ett ljus välparkerad och rentvättad.

Mopedbilen tillhör ett servicehem nära där jag bor. Detta var helt klart dagens snackis och mest fotograferade objekt. Återstår att se om denna tragikomiska händelse (några märkbara skador såg inte bilen ut att ha) blir förstasidesstoff i morgondagens Norra Skåne.

Hoppas nu ingen vänder min Saab en vacker dag. Då blir jag inte glad.

Lill-julafton

I dag delade en tjomme ut en påse från Norra station och Högskolan på stan...




Påsen innehöll bland annat en fin mössa som jag blev mycket glad över...



Så jag hängde upp den på hatthyllan på jobbet. Texten syns lite mer på denna bild. Hi five!


Mästarnas mästare



Jag har sett Sir Håkan Hellström minst ett tjog gånger. I morgon är det dags igen när han ger sin första konsert i min förra bostadsort och tillika födelseort. Sist jag såg honom var i Lund förra året, tyvärr hade jag tankat min kropp lite väl mycket så det var inte den bästa upplevelsen. Men i morgon är det revansch som gäller, då ska det bli lugnare. För på lördagen är det dessutom klubbmästerskap i pingis som gäller, och då gäller det att vara i någorlunda form. Om inte i pingis så för den roliga kvällsfesten som följer efter lirandet. Det brukar alltid bli minnesvärt med fyllerundpingis, smörgåstårtätande och några liter öl...

Jag kom att tänka på en annan sak. I går kunde man läsa följande på Håkans hemsida: 

"Den 4 maj släpps en deluxe-version av Håkan Hellströms "2 steg från Paradise" i begränsad upplaga.
En dubbel CD innehållande Håkans hyllade spelning på Way Out West 2010 samt "2 steg från Paradise" med fem outgivna bonusspår.
Way Out West konserten kommer även att släppas som dubbelvinyl - även den i en begränsad upplaga.
Shelley, som är singel nr tre från Platinasäljande albumet "2 steg från Paradise", släpptes till radio igår."


Jag hoppas verkligen det är fem outgivna bonusspår och inte några alternativa tagningar, demos, mixar eller annat som kan förekomma. Typ som en sommar-EP (hade jag hoppats på innan denna nyhet också) med fem nya låtar ingen hört innan och där kanske en eller två låtar spelas under hans sommar/festivalturné.

Ingen hade blivit gladare än jag.

Men jag vill ha bevis innan jag jublar och blir allt för glad. Håkan Hellström är en mästare på att finta lyssnarna. Eller så är det hans skivbolag. Minns när han skulle ge ut sin bok förra året, där det långt innan skyltades med att den skulle innehålla en exklusiv bonus-CD med outgivet material, kort innan den gavs ut kom infon om att "bonus-CD" var en exklusiv fysisk upplaga av singeln "Saknade te havs" (som tydligen bara fanns som download innan). Besvikelsen var stor bland många.

Nej, bättre kan du Håkan! 4 maj har vi stora förväntningar... Ska även bli kul att återhöra den långa förlängda versionen av "Uppsnärjd i det blå" (kändes som en halv ny låt när jag hörde den på plats). Den har inte ens funnits tillgänglig på Youtube (vad jag vet).


Två äpplen satt i ett träd (hahaha)

12 minuter och 14 sekunder kort/långt. "Har du hört den förut?" gör comeback i dag. Huruvida det bara sänds på webben låter jag än så länge vara osagt, men jag tror det kommer visas i riktiga SVT också (nån gång). För de inblandade hoppas jag dock inte på det senare.

Elsa Billgren håller vid rodret och fyra inbjudna stockholmsprofiler samtalar och försöker vitsa med varandra och som det fint heter teoretisera om skämt.

Det går sådär. Alex Schulman glömmer en av sina vitsar, trots ett långt intro och några hjälpmeningar. Får vi läsa om detta i en kommande bok? En annan blir avbruten mitt i sitt skämt och så fortsätter det. Till slut återstår bara att musikern Julia Frej härmar Regina Lund och strax innan det har programledaren härmat Cher. Vet inte vad syftet är egentligen.

Ska vi säga trippelridå till detta program som var stor skämskuddevarning?! Det återstår bara nio program.
Ewert Ljusberg, kom tillbaka, allt är förlåtet!

http://svtplay.se/v/2381888/har_du_hort_den_forut_/del_1_av_10?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2381888/sb,p153653,1,f,-1

RSS 2.0