Några ord från er globetrotter

Jag vill inte skryta men allvarligt talat är jag nog lika berest som en hemtam katt.
När andra är ute i världen sitter jag hemma och tittar på hästar som springer i en oval eller kanske rent av åker till Malmö på en dagsutflykt och jäktar runt i skivaffärer och tar en falafelrulle i all hast.
Nu finns det knappt några skivaffärer att besöka i Malmö i och för sig; Malmö Skivhandel lades nyss ned, så nu är det Musik & Konst (219 kr för Florence Valentins senaste skiva) och Folk & Rock som gäller för hela slanten. Där hittar man de dyraste skivorna i Sverige, ja om möjligt i världen. Men vart man än vänder sig eller läser/hör så är det ändå Musik & Konst som får beröm som den bästa skivbutiken i Malmö och Sverige.
Det senaste stycket var egentligen en ren utsvävning. För det här inlägget skulle ju handla om att jag ger lite råd och tips hur man gör på en utlandsresa. Det känns som jag är rätt man för det uppdraget. Jag ska ju ändå åka till Italien i morgon. (Har du aldrig varit utomlands tidigare, ta en restresa till Helsingör och värm upp!)
1. Flygresa och bussresa borde inte vara några problem. Ställ klockan så du inte försover dig, för säkerhets skull!
2. Glöm inte resväskan på perrongen om du åker tåg till flygplatsen.
3. Är tåget försenat, ta taxi och låt ditt ressällskap betala för taxiresan, och säg att pengarna ändå kommer fås tillbaka av SJ.
4. Var i tid men inte i för god tid. Det räcker att du är på flygplatsen cirka en timme innan flyget går. Det är bara amatörer som är på plats två timmar innan precis när incheckningen/boardingen öppnar.
5. När du beställer resa, var noga med att välja en resebyrå och resmål där flyget går hem runt lunch. Går de väldigt tidigt måste du ju vara på plats mitt i natten på en okänd flygplats vilket är en pina. Det är inte heller så lyckat att resa hem senare på kvällen. Då måste man släpa väskor och dylikt hela den dagen.
6. När man kommer till hotellet gäller det att få rätt nyckel till rätt rum. Kontrollera också att tv:n fungerar och inte är sönder. Har rummet inte havsutsikt så prata med hotelldirektören. Bär upp väskorna själv till rummet så slipper du ge dricks.
7. Sysselsätt dig på din semester. Ligg inte vid poolen eller stranden och tryna för länge. Det finns annat att göra än att lapa sol hela dagarna. Njut av kulturlivet, maten, vinet, kvinnorna och sången...
Gå en matlagningskurs eller gå på vinprovning ("Sideways"). Framför allt gör det du känner för. Charterbolaget anordrar ofta utflykter om du har dålig fantasi eller inte vågar köra utomlands.
8. Om du tycker frukostbuffén är torftig och vill ha makrill, ta med dig några burkar själv eller leta rätt på närmaste Netto-butik på resmålet.
9. Börja dagen med en "kork" whiskey för att få bort eventuella "baceluskor".
10. Drick inte vattnet som finns i kranarna, köp "köbevann" istället.
11. Smörj in ansikte, öron, axlar, knän och tår med solkräm, helst solskyddsfaktor 30. Gör du inte det blir du cerise i ansiktet när du kommer hem till Svedala.
12. Ta med mobilladdare, kamera, mp3-spelare och böcker, det kan vara bra att ha. Glöm inte ta med dessa saker hem sen bara. Är det dessutom låneböcker så kan det bli dyrt.
13. Håll koll på dagarna någorlunda så du vet när du ska åka hem igen. För en dag är det ju faktiskt så att man måste checka ut från hotellet och bege sig till flygplatsen. Reser du med charterbolag håller de nog koll på dig.
14. Lycka till!

Kommentarer
Postat av: /M

Nej, har Malmö Skivhandel lagt ner? Jag har inte varit i Malmö sedan i våras, men då fanns den i alla fall kvar. Först Jukebox och nu denna. Skivesset härnäst?



Då får jag önska dig en trevlig och angenäm resa, du kan ju altid dra iväg ett vykort från maffia-ön! Och håll koll på resväskan, så att den kommer med tåget denna gång, hehe.

2010-06-14 @ 19:25:52
Postat av: Anonym

Jag läste det i tidningen att de slagit igen, tror det var Hägred som skrev det.



Ok, tack. Nej, ingen fara får skjuts till Sturup i morgon.

2010-06-14 @ 19:43:15
Postat av: /M

Jaja, fint ska dé vá.

De rike de kan.

Hehe.

2010-06-14 @ 20:48:46
Postat av: /M

Glöm inte att du ska kolla bloggen på denna länk nu i tider av VM. Ljudet på högtalarna på max, riktigt stämningsfullt och VM-glatt :)



http://www.vuvuzela-time.co.uk/patrikleanderson.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0