Robin Stjernberg - Pieces

Skrev några ord om Robin Stjernbergs debutalbum i fredagens Norra Skåne.

Robin Stjernberg - Pieces
(Lionheart/Universal)

Betyg: 3
 
Ett hektiskt och innehållsrikt 2013 fortsätter för hässleholmaren Robin Stjernberg när han ger ut sitt andra album, den här gången med enbart egenskrivet material. “Pieces” är en gräddig musikalisk tårta i tolv bitar, maffig men med något som mättar och dröjer sig kvar ett tag. Ta till exempel inledningen som är bra. Den lite arenamässiga låten “One down two to go” med en refräng som är ute och köper sockervadd i publikhavet med näven i luften.
Det pampiga titelspåret "Pieces" växer och vecklar ut sig till riktigt falsettballadguld. Oefterhärmligt sjungen av Robin Stjernberg. Rösten ja, det är ett kapitel för sig. Som han sjunger. Snacka om att han använder sången som ett instrument som slår allt annat på skivan på fingrarna.
Den vinstgivande “You” är förstås en annan låt som tillhör albumets bästa. “For the better”, som går i samma fotspår är också en av topparna och tar tillvara på Stjernbergs resurser på bästa sätt.

Bortsett från några låtar i mitten av skivan är det snygg och välproducerad FM-radiopop med mycket röstgympa för pengarna. Den något menlösa Michael Bublé-pastischen “Isn’t it time” och den statiska John Farnham-skrika-ut-låten “Rule the world” har jag lite svårt för, annars är “Pieces” en rätt behaglig skiva.

Låtarna har Robin Stjernberg skapat och skrivit ihop med ett gäng doldisar i branschen. Jag gissar att de kan få fram en ännu vassare helhet tillsammans framöver, ruffa till de rätt lika låtstrukturerna ännu mera eller om Stjernberg helt enkelt gör det på egen hand nästa gång, efter att allt ståhej lagt sig en smula. Det är bara att hoppas, för med en röst som denna är sångfågeln från Hässleholm värd att bli ihågkommen som så mycket mer än den första Melodifestivalenvinnaren som gick via Andra chansen och som med folkets röster bara hamnade på en fjortondeplats i Eurovision Song Contest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0