Felskrivningar av namn, etc.



Upptäckte i dag att den gamle Expressen/Kvällsposten-räven Per Hägred, som bland annat kallat Britta Persson för Brita Svensson i en krönika, bytt namn till Pascal Engman. Grattis till det...



I dag blev även Jeffrey Aubynn klar för Gais efter några i förhållandevis lyckade säsonger i MFF. Inte oväntat då det var längesen han tog farväl av malmöklubben. Det mest oväntade är att det på SVT Text, på TV4 Text och nyss i Sydnytt påstås att han är 31 år gammal. Helt felaktigt. Han fyller 35 år om ett par månader. Han är nämligen född 12 maj 1977. Men visst, en mer smickrande felskrivning än den Hammarby IF gjorde när klubben stavade fel till Aubynns efternamn på matchtröjan (Aybunn, reds. anm.). En klassiker!


Kommentarer
Postat av: Marcus

Föga oväntat är det TV4 som fortfarande har fel uppgifter uppe på sin text-tv såhär 23:19-tiden. Undrar hur det gick till då båda publicerade fel uppgift? Får de in telegram som de bara smäller upp, efter några egna redigeringar i bästa fall (ibland är det t.o.m. identiska texter, ord för ord) utan att korrläsa?

2012-03-01 @ 23:22:16
Postat av: P

Läste "31-årige" i Norra Skåne också i dag. Så säkert källan som skrivit fel från början och sen har det inte kollats upp. SVT Text ändrade efter mitt blogginlägg...

2012-03-02 @ 13:13:04
Postat av: /M

TV4 Text-tv har jag inget till övers för. Avicii spelade ju igår då en sektion av en temporär läktare rasade. Då skrev de att det hände under den första av de två konserter som genomfördes. Saken är att den andra inte genomfördes, utan ställdes in. Sedan stod de att ingen skadades allvarligt, så var visst fallet (höhö). Och detta stod kvar att läsa i alla fall nu under lunchtid, haha. Ridå!

2012-03-03 @ 19:15:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0