En EP blir stommen till en CD




Ibland släpper en artist en EP som föregår ett album. När artisten bestämmer sig för att ta med ALLA låtar från denna EP och lägga på albumet blir jag lite lätt besviken, även om låtarna oftast är bra på alla sätt och vis. Det handlar liksom inte om det, det handlar mer om oss som köper skivan (eller låtarna) två gånger eller om man nu bara lyssnar till den på Spotify. Vad är egentligen syftet med detta grepp, mer än att göra fler uppmärksamma på den kanske undanskymda EP:ns låtar som får nya lyssnare på ett mer uppmärksammat albumformat? Det vanligaste är ju att ta med enbart huvudspåret eller kanske ytterligare en låt vid vissa fall.

Två aktuella exempel på detta fenomen att ta med ALLT är Me and my armys och Sykets nya album. 

Det förstnämnda innehåller fem kända spår, det andra fyra.

Trots mina invändningar är de bägge albumen fina, framför allt Sykets (sammanlagt bara nio låtar), som känns som en blandning av allt möjligt bra. Isolation Years och Stone Roses i sången, First Floor Power i instrumenteringen (i varje fall känns det som att de kompar i ett par låtar), i stämningen hör jag Spiritualized och lite Julee Cruise-körer. Nej, nu får det räcka med upprapande referenser och egna preferenser. Lyssna och njut i stället! På extremt fint skapad musik från de norrländska skogarna, från ett band som tagit tid på sig att ge ut sin första skiva.

Kommentarer
Postat av: /M

Syket släppte först en EP. Sedan en EP till (eller dubbel-EP kanske man ska säga) där även den första EP:n ingår. Om man ska hårddra det. Trist grepp att ta till.

2011-03-03 @ 00:10:35
Postat av: P

Ja, den fanns väl bara på vinyl från början. Sen släpptes den igen. Och efter det släpptes "Let it heal" som singelsläpp från EP:n. Samtidigt kostade cdn 99 kr som nypris. Men som sagt, den är jädrans bra ändå. Alla kanske inte kan vara lika produktiva som Ulf Lundell eller Plura.

2011-03-03 @ 08:46:50
Postat av: /M

Ja, jag får väl beställa albumet någonstans, verkar inte finnas att hitta som ett gratis-ex, så att säga. Om du vill och hinner så dra ett ex av Melody Clubs nya till ikväll, antar att du har den från lyssnarservice?

2011-03-03 @ 14:07:49
Postat av: /M

Vet inte om du drog ner mp3'an med Emil Jensen för ett tag sedan? Jag lade upp länken på Twitter då

singel kom, men igår kom albumet. Finns här, två olika länkar:



http://tastro.org/a/aa-zz-emil-jensen-rykten-arcd126-cd-se-2011-gcp-aa-zz-thierryownz-pp-bb-00-00-0000-pp-oo

2011-03-03 @ 17:43:11
Postat av: P

Spotify!

2011-03-04 @ 09:06:34
Postat av: /M

mp3!

2011-03-04 @ 14:17:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0