PL-toppen - 1 februari till 15 mars



Bob Hund - Det överexponerade gömstället


Betyg: 8/10 


Thomas Öberg och kompani är tillbaka igen. Efter comebacken "Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk" 2009 verkar de nu fått upp ångan med skivutgivningen.

Det som främst slår mig när jag lyssnar på nya albumet är att de på ett liknande sätt som Bear Quartet gjorde på sitt senaste album har även Bob Hund anammat. Förbättrat, förfinat och tagit allt ett steg längre än föregångaren. Möjligtvis mindre direkt också. Även om dessa bägge bands musik skiljer sig en del i ton verkar grundtonen behållits, experimentlusten tagit ordentlig fart och toppformen återvänt efter en liten dal.
 
”Det överexponerade gömstället" går ungefär i samma takt som "Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk” men albumet är mer homogent och genomarbetat med en starkare helhet. Bättre, vackrare och märkligare på samma gång. Långa låtar får ta tid på sig men de där klassiska bob hundska ljuden känns igen. Thomas Öbergs ordrika och smått kongeniala och filosofiska texter får även fritt svängrum, här oftast utbredd över en suggestivt avig men nedtonad synthmelodi.

Och att prestera ett så pass bra album efter en så lång karriär är alltid imponerande. Trots att den gode Martin Kann vill få oss att tro att han har gett upp utformandet av omslag (säkert uttänkt in i minsta detalj). Men omslaget är ju trots bara text så typiskt honom egentligen...



Övrigt bra 1 februari till 15 mars


Gruff Rhys - Hotel shampoo
Me And My Army - Thank god for sending
PJ Harvey - Let England shake
Syket - With love
Lykke Li - Wounded rhymes
The Ark - The apocalypse is over

Kommentarer
Postat av: /M

bob the dog kan fortfarande markera sitt revir.

Ett säker inköp idag, om Jackosmannen fått in den.



Trevligt också att PJ Harvey nått PL långt om länge. Minns då jag såg henne live ca 1993 och hon blev utbuad, tösastackaren. Hon började gråta och gick av efter 4-5 låtar, men sedan kom hon tillbaka och avslutade. Danskjävlarna verkade mest vilja se Stereo "Step it up" MC's och huvudbandet U2.

2011-03-16 @ 10:24:19
Postat av: /M

Ska Skivlagret hänga med? Nääääääää!!!!

De skulle fått den med leverans igår, men icke.



Maxi hade inte heller den och de får aldrig in den.

ICA:s leverantör Kosta Musik ska inte ta in skivan, haha. LOL!

2011-03-16 @ 19:38:50
Postat av: P

Haha, har du cyklat Hlm runt efter den? Kosta Musik, aldrig hört talas om. Spotify duger gott.



Finns den på vinyl?

Quiz i morgon. Ledtråd "Anna och mig". Vad kan det vara. Får googla.,....



2011-03-16 @ 21:25:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0