"Cooking with Lee Anderson" - ny spännande kokbok



Hello blogglovers! Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering den senaste tiden. Februari kommer bli bättre, jag lovar. Det är nämligen så att jag just nu försöker färdigställa en kokbok som går under det ganska internationella arbetsnamnet "Cooking with Lee Anderson". Ni som följt bloggen vet att jag är en fena på matlagning och plågar spisplattorna vid rätt tillfälle, oftast när någon finrätt ska lagas.

Eftersom det finns 764 matprogram som vevas i svensk television, vissa av dem är dock inte renodlade matprogram, har kokkonsten urholkats. Borta är känslan för råvaror och riktigt bra tillagad mat. Kokböcker finns det gott om men min sticker nog ut lite ur mängden. Men givetvis ska även en Svensson, en Skoglund eller en Carlsson kunna laga dem.

Jag hör dagligen rop efter mig på stan efter matlagningssuccén jag visat upp i bloggen. "Ska du plåga spisen i kväll, Lee?". Lite skämtsamt brukar jag avfärda dessa hejarop med att säga att jag "äter ute i dag". Jag vill inte bjuda på mina läckerbitar till vem som helst. Förrän nu snart då. Jag har försökt hålla det hemligt länge, men snart kommer alltså min kokbok. Här på bloggen lägger jag ut det första kapitlet eller receptet som ni kan tillaga om ni vill slå på den stora trumman och imponera en lördagskväll (se recept nedan).



Ćevapčići med bulgur och två vändstekta ägg


1. Tag ut de frysta bosniska köttkorvarna som heter Ćevapčići och antingen köps på Lidl eller Netto. Klipp ett snitt i ena hörnan och fumla ut sex-sju stycken gynnare och lägg på en tallrik.
2. Tag fram ett stekjärn där du brukar förvara det. Finns det inte där, kolla på spisplattorna. Den rackaren kan stå där sedan du lagade mat sist.
3. Tag fram smöret och skär av en bit och lägg i stekpannan.
4. Sätt plattan på "sexan".
5. Vänta tills smöret är gyllenbrunt.
6. Lägg i de sex-sju köttkorvarna och stek i några minuter.
7. Vänd dem då och då och sänk plattan till "fyran".
8. Förbered och ta en ruta hushållspapper och lägg på tallriken.
9. Lägg de färdigstekta köttkorvarna på hushållspappret för att avlägsna överblivit fett (ingen LCHF-skit här inte).
10. Peta bort köttkorvarna från hushållspappret.
11. Släng hushållspapperbiten i soporna, i organiskt material.
12. Visst fan, det skulle göras bulgur också! Mät upp en och en halv deciliter bulgur.
13. Tag fram en liten kastrull från uttrymmet där du förvarar den.
14. Häll i tre deciliter vatten och sätt på "sexan".
15. När vattnet kokar, häll i bulgurn.
16. Sänk plattan till "tvåan" och lägg på locket.
17. Häll i lite olivolja om det kokar över (husmorstips lärt av Brita Persson på Västerskolan).
18. Låt det puttra i cirka tio minuter.
19. Tag av kastrullen från plattan och häll upp önskad mängd bulgur bredvid köttkorvarna.
20. Stek två ägg (använd samma stekjärn som tidigare, som står på en av spisplattorna), knäck dem mot stekjärnets kant.
21. Släng äggskalen i soporna.
22. Vänd äggen efter en stund.
23. Placera dem på tallriken.
24. Tag lite ketchup på som garnering eller skiva en tomat på mitten. Kanske en slev turkisk yougurt om du har råd.
25. Smaklig måltid!
26. Efter en sån här urladdning. Lyxa till det med att diska dagen efter. Eller nån annan dag. Skölj dock av tallriken efter dig på direkten.
27. OBS! Glöm inte stänga av spisplattorna som använts.
28. Koppla av framför TV:n hela kvällen, återhämtning är nyckeln till lyckad kokkonst.
29. Somna på soffan och vakna morgonen efter till tonerna av Steffo Törnquists elgitarr eller mysiga tjöt...


Kommentarer
Postat av: /M

Hey Lee, hur ofta plågar du spisen?

2011-02-02 @ 13:06:52
Postat av: /M

Har du inläggen tidsinställda bakåt i tiden eller något annat krångel med datumen? Den 28/1 står det att detta inlägg publicerades, men inte en chans. Det är i fredags, så då måste inlägget lega osynligt några dagar. Jag kollade av din blogg senast i måndags kväll, den 31:e, då var fortfarande Zlataninlägget överst.

2011-02-02 @ 13:09:49
Postat av: P

Hade det som utkast 28 jan, då jag inte hann/tyade skriva det klart. Och sen tryckte jag på publicera (tänkte inte på tiden då). Skrev klart i går innan pingisen. Ändrat tiden nu.

2011-02-02 @ 14:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0