En Styrkekram är bra för Syket

I korttext följer lite tankar om musik, film och annat jag upplevt senaste tiden. Inga konstigheter.


Tove Styrke - Tove Styrke

5/10

Från början trodde jag en del på den här skivan. Den har dock inte växt nämnvärt, snarare tvärtom. Mycket hänger på att melodierna ibland lyser med sin frånvaro. Det är mer rytm och synthslingor som dominerar många spår. Men visst finns här några fina spår, framför allt de två avslutande spåren. En ballad ("Close Enough") och en mer "episk" singel ("White Light Moment"). Några styrketårar fälls inte men på sina ställe låter det en hel del Robyn (Klas Åhlund-copycaten Patrik Berger har varit med och skrivit och producerat några spår). Och precis som dennes två första Body Talk-skivor är Styrkes självbetitlade debut lite ojämn. Ändå klart olik ett vanligt slätstruket "Idol"-album, för detta är ändå den bästa "Idol"-debuten efter Amanda Jenssen.


Syket - Fish Band EP

8/10

Äntligen återutgiven,  nu i digital form efter att först bara funnit på en vinylsingel. Det här är fin psykedelisk poprock som doftar Spiritualized, Silverbullit och Isolation Years, men ändå bär något spännande över sig. Remixen av "Fish Band" kunde jag varit utan men resten är verkligen finfint och väldigt stämningsskapande och starkt. Upptäck Syket och möt ett norrländskt band på klar frammarsch. Jag vill ha mer snart.


Några  bra saker senaste veckan
: "The Social Network", "I Love You, Man", Malmö FF, "Adventureland", Dexter säsong 5, "Våra vänners liv", och sist två bortglömda, klart lyssningsvärda skivor: Bedroom Eyes "The Long Wait Champion" och Juni Järvi "The Gospel".

Några mindre bra saker:
1. "Grotesco": första avsnittet var lite rumphugget och inte fullt så roligt som jag trodde. En klar besvikelse jämfört med säsong 1. Mycket Dorsin och mindre Andersson. Tror det blir bättre dock.
2. Att varken Hässleholm eller Kristianstad har Wells Banana Bread Beer. När en expert som Lasse Råde tipsar om bananölen borde den finnas på närmare platser än Malmö och Helsingborg (ännu en kamp mellan städerna). Svagt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0