"Mauro och Pluras kök" - väldigt bra tv

Jag har hittat en nytt favoritprogram. Samma dag som sista avsnittet av "Succéduon" med Anders och Måns sänds, dyker en annan fantastisk duo upp i Tv8. "Mauro och Pluras kök" är det bästa matlagnings- och underhållningsprogram jag sett på länge. Det mesta bleknar i jämförelse.




En av herrarna som givet namn åt serien står precis som min farsa ibland brukar göra och lagar mat med bar överkropp. Plura ser dock ut att vara i sjunde månaden. Den andra (Scocco) står i finkavaj och hackar lax till en förrätt samtidigt som hans kollega silar citronsaft genom ett skitigt plåster på ena fingern. Plura röker några cigarretter till och skalar lök. Gemensamt dricker de vin och tjatar om allt möjligt. Hur kvällens kvinnliga gäst (Lena Philipsson) försökt smita ifrån bostadsföreningens trädgårdsarbete. Men detta är inget de ska ta upp med henne, försäkrar de lurigt. Nästan innan hon hunnit inom dörren blir det naturligtvis en fråga direkt om det, som värsta skvallertidningsjournalisterna. Tråkning på hög nivå, dock med glimten i ögat från dessa bägge herrar.

Efter ännu några glas vin dyker till slut Sveriges största/bästa popstjärna upp med tårtbottnar, grädde och bär. Och ett glatt humör. Spelar Eldkvarn-låtar, dricker vin, blir glad, skrattar och beundrar Plura.

Det snoppas bär, frukt och grönsaker. Det dras vitsar, det görs parodier. Mauro Scocco har tydligen i kändiskretsar gjort sig ett namn på att härma just kändisar (likt Jonas Björkman härmade tennisspelares rörelsemönster, innan han luderhånade domare i Wimbledon). Han spelar några strofer på gitarr med Pluras röst, gör en arg Persbrandt med bravur. Alla gör så gott de kan för att tina upp Lena Ph.

Scocco går runt och mumlar, gör på gitarr en improviserad introtävling med Håkan och Lena.

Och Plura berättar en väldigt rolig anekdot om när han en sen kväll spelade upp "Fulla för kärlekens skull" för Mauro, och den senare tyckte den var det sämsta han hört. "Snefull"sprang han hem tre på natten och ringde en skivbolagsdirektör och försökte stoppa skivan "Svart blogg". Skivbolagsdirektören ringde dagen efter till Plura och undrade vad det egentligen var med den där Scocco som ringt mitt i natten...

Lägg till fingertoppskänsla i övergångarna. "Kom igen Lena" spelas när Lena Ph gör entré.
Gais-låten spelas när Håkan dyker upp. Egentligen skulle huvudrätten även bestått av makrill, men det fanns inte utan det blev grillad seabream istället.

I morgon sänds andra avsnittet av ”Mauro & Pluras kök”. Gustav Skarsgård och Tova Magnusson är gäster. Det kan om möjligt inte bli bättre, bara nyktrare. Dock har jag läst att det blir nyktrare först i avsnitt tre eller fyra.

Jag kommer dock se reprisen eller titta på allt i lugn och ro genom Tv8:s Play-funktion, då det är sista seriematchen i pingisen som gäller, ända nere i Österlen dessutom.

Kommentarer
Postat av: /M

Haha, såg det innan jag drog till quizet idag. Håkan blev på kanelen av ca 2 glas vin, inte illa. Och quizet var vi rykande nära en tredjeplats på jag, Ulf & Martin, men vi föll på mållinjen. Illa. 80-talstema var det. Vilken överraskning... inte.

2010-03-11 @ 23:51:42
Postat av: P

Plura, Plura, Plura, ja det är typiskt, just som man fått en ny favoritmatlagare i tv så åker han till Göteborg, köper droger och blir tagen av Farbror Blå.

2010-03-12 @ 17:41:07
Postat av: /M

Droger har han väl tagit kilovis sedan det glada 80-talet. Som om detta skulle vara ett enstaka återfall? Nja, skulle inte tro det.



Ödets ironi var ju att Eldkvarn skulle spela i en kyrka kvällen efter (alltså igår kväll). Undrar vad prästen tycker om Pluras galna upptåg?

2010-03-13 @ 09:16:21
Postat av: P

"Det var en fyllegrej". Han hade 3000 kr på fickan och kollade inte hur mycket det var. Tror inte han hann prova grejerna innan Farbror Affe stod utanför och haffade honom. Var han full så är han oskyldig. Lite Kvarteret Skatan-Ulf-bortförklaring.

2010-03-13 @ 11:19:45
Postat av: /M

Tror inte att han hann prova? Klart som fan att han testat grejerna. Enligt bl.a. GP och Aftonbladet så var han påtänd då han togs, och erkände såväl bruk som innehav på plats:



GP: "Han misstänks för bruk och hantering av kokain."

AB: "Han testade positivt för kokain och erkände direkt."



Sedan misstänkte polisen att han dessutom skulle sälja / langa de 4 grammen vidare, med tannke på hur drogerna var förpackade, men det fann man inga bevis för.



Tråkigt när det händer, men såkert bara vardagsmat för Plura. Dock en bra musiker i ett bra band på uppgång igen de senaste åren (fr.o.m. "Atlantis").

2010-03-13 @ 11:57:56
Postat av: P

Nej, langa är nog uteslutet i varje fall. Varför skulle han göra det egentligen, så fattig är han inte. Han kommer igen. Spelade Eldkvarn i kyrkan?

2010-03-13 @ 19:03:26
Postat av: /M

Japp, de spelade planenligt i Annedalskyrkan, eller vad den nu heter, igår kväll. Fjärde gången som de spelade där i samband med en gudstjänst / mässa. En liten tradition, med andra ord.

2010-03-13 @ 19:23:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0