Icke-politiskt korrekta hamburgar-skyltar?



Det roligaste med Bjärnumsträffen i söndags var lunchen på TK(Två kärringar)-kiosken och deras namn på hamburgare: Kärring-burgare (200-grammare med speciell dressing minns inte vilken, plus nåt mer)och Vägverket (med en förtydligande text: "Ingen info om vilka tillbehör som ingår").
I botten ligger dock en för "kärringarna" ganska tråkig trafikomläggning bakom deras frustration.

Ja, vad säger man. Kul att de gör något "roligt" av något så tråkigt som namn på hamburgare i varje fall. "Den Ena Kärringen" som ordnade pingisgängets mat var dock ganska korthuggen i sin ton men effektiv. En kärring som kunde sitt jobb i sömnen.


Apropå roliga namn och speciella hamburgare. Minns den gamla klassikern Dagobertaren på gamla Fred & Co, var det sju-åtta hamburgare staplade på varandra med bröd och tillbehör mellan? Ja, nåt i den stilen var det, innan den försvann från menyn och grillarna, övervåningen och alla arkadspelen rensades ut. Det var några år innan Fred & Co fick smeknamnet "Korv-Olle". Som ett komplement till "Korv-Erik", som ligger på samma gata.

Korv-Erik har/hade förresten något som heter Luffare, kommer inte ihåg exakt vad den innehåller. Min syster trodde på skoj (?) att det kom ut en luffare när man beställde en sån meny...

Det var helt andra bullar i Bjärnums idrottshalls skolkök där det serverades Bullens Pilsnerkorv, sillamackor, Jaffa, Sockerdricka och Frasettibollar mm. Och de obligatoriska tre dagar gamla, sega halva frallbullarna med ost eller prickig körv. Sen hade de en nyhet för året. 33 cl petflaskor med mineralvatten. Du vet den där praktiska lilla flaskan man kan fylla på med Sambucca (Popmarcus glansdagar 2002-2007) eller Vodka (Popmarcus glansdagar 2008-2009), motsvarande en rågad dagsranson under t.ex. Siesta! eller Tivolirock. Prima!


Kommentarer
Postat av: Popmarcus

Och 2009-2010 är det Kir som gäller.

Fruktvin, svartvinbär. Inte fy skam!



Var det förresten första gången du besökte TK sedan de där skriverierna och uppståndelsen för ganska precis ett år sedan? Det var ju mars 2009 som både Kvällsposten och Norra Skåne nappade på tanternas ringande. Kul namn på burgarna dock, hehe.



Sedan, på tal om hamburgerhak, så minns vi alla den där grillen intill parkeringen vid gamla Parkbiografen. Den som Ricky Bjeljs föräldrar drev. Där beställde han alltiod en 300-grammare med bröd. Jag nöjde mig med 150-granmmaren efter inneträningen i Tekniskan. Men den gamle Bjelk skulle ha en speciell 300-grammare av morsan. Det var tider det.

2010-03-17 @ 11:11:36
Postat av: P

Ja, vodka-perioden var kanske inte två år, ändrar det sen...



Ja, kiosken, som bland annat hetat "Jejagrillen" som nu sett sina bästa dagar. Är nog bara en tidsfråga innan den rivs. Var ju ett jäkla liv på den förra ägaren, skäggig och glasögon, när McDonalds försökte köpa parkeringsplatsen bredvid Park. Protestlistor och tårar i Norringen.



Bjelks morsa tog ju senare över Parenco (sen kom Tack-och-hej-du-mannen över). Då fick Bjelk och kompani närmre till lunch, middag och nattamat...



Jag tror jag var och åt en äggburgare förra året också när det var Bjärnumsträffen. Minns inte artikeln, men kom på vad TK betydde efter att jag skrivit om det.

2010-03-17 @ 11:36:17
Postat av: Kirmarcus

Nej, du behöver inte ändra. Sambucaperioden stämmer inte heller, du får det att låta som att jag drack Sambuca under 6 års tid, som andra dricker Loka, så bara låt det vara som det står, hehe. Jag menade mest att det är mer Kir än Sambuca och Vodka nu, som en fortsättning.



Fast har alltid varit nummer ett och lär så förbli, om man ska inmundiga alkoholhaltigt.



Ja, liraren som sedan hade Jejagrillen gick loss ordentligt då Donken ville ta tomten intill.



Vad gör förresten Bjelk nuförtiden? Längesedan man såg honom.

2010-03-17 @ 12:14:25
Postat av: Ölmarcus

"Fast ÖL har alltid varit nummer ett"

Öl föll bort där, men öl ska det vara i topp.

2010-03-17 @ 12:15:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0