Ibland kan det gå väldigt snett



Vilken lirare som var med i Tv4 i veckan. 22-årige Sedir Ajeenah, som hade slängt in alla sina kläder i en garderob, lyckades i onsdagen avsnitt av "Halv åtta hos mig" i varje fall komponera och presentera en meny som bestod av ostron till förrätt, entrecôte med potatis och béarnaise  till huvudrätt och som avslutning fransk äppelkaka.

Det mesta gick dock snett när allt skulle lagas i praktiken. Ostronen lyckades dock hyfsat, men där krävdes det inga förberedelser då de ju är råa, det var ändå svårt att öppna dem och gästerna var inte överförtjusta.

Därefter var det nedförsbacke ála störtlopp.

Huvudrätten drar ut på tiden, stekpannor ramlar ned på spisen, en av gästernas klockor stannar bokstavligt talat. Sedir berömmer fläktsystemet och rätt som det är bryter brandlarmet ut i Lützendimman i köket. Värden bryr sig inte om det utan fortsätter att kolbränna klyftpotatisen i ankfett. När han väckt gästerna som nästan somnat blir det ingen sås då den skurit sig.  På gästernas fat återfinns en röd köttbit och tre sönderbrända pommes. Kunde han inte serverat såsen ändå? Dricka verkar han dock ha gott om. En gammal konjakflaska hittar han och bjuder på, det är bara det att det inte går så bra när han ska öppna fanskapet, korken fastnar och går i sönder. Den franska äppelkakan är en ren sörja som fastnat i stekpannan. Redan när han skulle forma degen vet man vart den barkar.

Detta "Halv åtta hos mig"-avsnitt var verkligen roligt. Det kan ha varit det bästa program om matlagning och dyl som Tv4 visat sedan Nisse och Rolf gjorde tv-reklam för ett universalköksredskap i Rena Rama Rolf.

Tina Nordström och alla kockar i kanalen (t.o.m. Niclas Wahlgren i Förkväll, hur hamnade han där förresten?) borde vara lite oroliga för att bli arbetslösa när Sedir Ajeenah öppnar krog eller för den delen får ett eget matlagningsprogram. Det finns det ändå för få av...

Kommentarer
Postat av: /M

Men för helvete, kunde han i alla fall inte ha satt ett hänglås på garderoben?! Eller blockerat med en pall. Nä, knö in så mycket skit som möjligt och sedan ha ett öppet hus med det där snokande fruntimret.



Och som kock, ja, där ligger man i lä. Fulmade som ingen annan, köksredskap åkte i backen, brandlarm och Lützendimma, fucked up mat på alla sätt och vis och fan och hans moster.



Ek klassiker! 10/10 i underhållningsvärde!

2010-01-23 @ 22:57:20
Postat av: /M

Fumlande*

2010-01-23 @ 22:58:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0