Kommentering av bloggar



Kommenteringen av bloggar har gått överstyr. Det är sällan eller aldrig något vettigt skrivs. Det är yta, mer yta och ytterligare lite yta på det, känns det som. I rent journalistiskt syfte har jag kollat runt bland en del större bloggar (Aftonbladets kommentarsfält är rena nobelpristagare i jämförelse med kommentarer på modebloggar och dyl.) Allt som oftast är det en länk till sin egen blogg följt av en kommentar med ett ord som "Härligt!". "Fint!". "Kul!". "Skoj!". "Haha!". Och om det är något speciellt, en riktigt tegelstensmening "Vad söt du är!". Vem bryr sig om sånt, egentligen, när man dessutom inte vet vilka det är som skrivit det?

Ingen substans eller mening. Det verkar helt enkelt vara kutym att gå in på en annan blogg och kommentera vad den personen skrivit på den egna bloggens. Som något slags bekräftelsebehov eller bara för att spamma och få fler att läsa sin blogg. Alltså inget i sitt sammanhang, ingen röd tråd för en tredje part som vill ha saklighet till blogginlägget. Hur mycket tid tar inte detta för en "framgångsrik" bloggare med tusentals läsare och hundratals kommenteringar att ögna igenom? Det vill jag verkligen inte veta.

Beröm, feedback eller/och en "förlängning" av ett blogginlägg med svar och frågor är annars helt okej och väldigt roligt att läsa. För att folk läser ens blogg vill väl alla. Fattar inte heller hur man orkar jaga runt på en massa bloggar av samma karaktär. De största bloggarna är ju oftast de mest intetsägande och fulla av reklamprodukter, de mindre är mer personliga och roliga.

Jag antar dock att det som alltid handlar om tycke och smak, men någonstans borde en gräns dras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0