Bra och dåligt, Åsnepojke eller Hästpojken

Lyssnar hellre på Donkeyboy, Norges motsvarighet till Göteborgs Hästpojken, än Teddybears, som tagit bort Sthlm som tillägg. Är det förresten någon som orkar bry sig om detta band där gästartister dominerar och alla låtar bygger på samma komp? Ett annat bra (live)band med djurnamn är Babian, som tack och lov inte sjunger om bananer, apor och trams hela tiden på sitt nya album.

Fler P3-låtar som är bra just nu, men säkert är hur uttjatade som helst om några veckor:

Everything Everything "My Keys Your Boyfriend" (Nästa Phoenix eller Hot Chip kanske?)

Ola Joyce "Window Shopping" (fascinerande med artister som säger att de skriver en låt om dagen.)

Yeasayer "O.N.E" (Spelade på Way out west och kommer säkert få fler fans, ska lyssna på nya skivan alldeles strax, tror den är bra)

Rigas & Anna Maria Espinosa "Ghosts" (jag håller tömmarna för Anna Maria på lördag)

The Embassy "C'est La Vie, C'est Embassy" (inte den bästa Embassy-låten men den med en titel som är mest lik en Carson/Malmkvist/Hansson-mello-låt i varje fall...)

Drums "Let's go surfing" (Att döpa band efter musikinstrument är det nya heta, efter alla djur...)



P3-låtar de kan slänga i soptunnan:

Oskar Linnros "Ack, Sundbyberg" (Som en crooner-variant av Pontus och Amerikanerna, fast sämre. P3:s musikläggare går givetvis på detta och sätter fanskapet på A-listan. Man tröttnar efter andra lyssningen...)

Johnossi "What's The Point" (Se ovanstående text, samma form av uttjatningsprocess, Tracksetta direkt och en låt vi inte blir av med detta året. Synd på ett band som brukar vara bra.)

Staygold & Spank Rock & Robyn "Backseat" (Jag fattar inte hur P3:s musikläggare tänker. De kan väl vara lite mer omdömesgilla och inte ta i så de klöks. Den här väldigt beskedliga låten envisas de med att spela i parti och minut. Live-versionen från P3-guld dessutom. Ja, kanske bäst det då Robyn räddar den från ett sömnpiller utan dess like. Salems nya schlagerlåt var i varje fall bättre.)

Rise Against "Hero Of War" (P3:s absoluta kalkon som fick programledaren Christer Lundberg i "Christer" att för ovanlighetens skull såga låten i direktsändning med orden "jag brukar inte lägga mig i låtarna som spelas men det här var verkligen inte nåt vidare" följt av att bisittaren ylade med i låten på skoj. Tack, Christer för det, hoppas P3:s musikläggare eldar upp låten.)

Kommentarer
Postat av: /M

Donkeyboy är helt okej, men deras lättviktiga pop tröttnade man på ganska fort. Tror jag kom över plattan i oktober, sedan tröttnade man ganska fort...

2010-02-12 @ 12:09:39
Postat av: P

Donkeyboy var inget vidare, singlarna om de inte redan är uttjatade är okej, resten sådär, men de är ändå bättre än senaste Teddybears-singeln som är gräslig. Nu kör Tv4 reklam för Donkeyboy så det är bara att bojkotta...

2010-02-12 @ 17:51:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0