Taio Cruz - Break Your Heart

- Är det inte David Guetta? - Men han sjunger inte. - Va! - Vi chansar ändå på det väl?  - Ok, vi har inget bättre. Rubriken ger dig svaret. Vi har tvärfel. En jättehit som vi gick bet på. Är det åldern? Medelåldern på laget ligger på 34 bast, ungefär.




("Folkabussen"?)

Såhär kan tongångarna gå när Team Jarvis Cocker gnuggar geniknölarna i Jukebox musicquiz på Harrys.
I torsdags möter vi lagledaren för vinnarna av tävlingen den kvällen redan i dörren. En gammal slitvarg på fotbollsplanen. Att han vinner vet vi ju inte då. "Folkabussen" och hans gäng är Musicquizens svar på Emanuel Lundgren och I´m from Barcelona. På sin senaste skiva har var och en av bandets medlemmar stått för varsin låt, tror det är 32 sammanlagt. Huruvida AB Lillfinger, "Folkabussens" lag, är 32 i sitt lag eller om de svarar på varsin fråga vet jag inte. Men väl att de är många fler än de fem deltagare som man får vara i laget.


(Emanuel Lundgren ?)

Medan ölen sköljs ned och frågorna ställs av lekledaren är det lätt att konstatera att det är ungefär samma frågor varje gång; ungefär i samma genrer, ungefär samma upplägg. Mycket åttiotal; film, musik, skådisar, tv, osv.
Det är inte min starka sida och det är svårt att minnas alla nya r´n´b -och danshits. Så tycker även kollegan.

Donna Summer och Barbra Streisands gamla slagdänga "No More Tears (Enough is Enough)" tonar ut, vi kliar oss i huvudet. Tycker mig känna igen Summers pipa, men tvekar. Tar några klunkar Staropramen och föreslår något annat svar som jag i dagsläget inte kommer ihåg. Signaturmelodin för "Falcon Crest" dyker upp för tredje gången i tävlingens historia, tror jag. Kan det verkligen vara den en gång till, ja visst så är det. Spjuverfasoner från lekledaren. "Folkabussen" är osynlig och lugn. Inga vrål eller klagande på "domaren". Det här bådar inte gott.

En kompis till Team Jarvis Cockers andra medlem försöker fiska fram ett svar om vilken som sjunger. - Är det Tina Turner? -Ah nej, fan, det är Anastacia! Hon den där Melody Gardot-look-aliken tänker jag nu.

Frågorna fortsätter, musiken dunkar på. Den stående frågan "vart tusan har indiepopfrågorna tagit vägen?" flyger ur våra munnar. Vi beställer en Staropramen till. Kanske hjälper ölarnas lageröl till att finna rätt svar. Den bortglömda raggargruppen Kenneth and the Knutters spelas upp. Men hey, den här kan vi i varje fall. Kanon! E.T-musik kan vi inte. En film man säkert såg senast för tjugo år sen. Inte en susning att den låten härstammar därifrån. Men sånt är det. Vi närmar oss upploppet, vi söker rätt svar men finner väldigt få den här gången som nog är den sämsta insatsen hittills i Team Jarvis Cockers karriär. Rätt som det är ställs sista frågan, svarsformulären samlas in, tre lag hamnar på samma poäng. Vi är långt efter och lottlösa. Vad gör väl det när vi slarvat bort ett presentkort på 100 riksdaler bland kastade kasserade tidningar eller reklam från Elgiganten? "Folkabussen" springer fram när segraren utropas, glad i hågen ska han splitta förstapriset 300 kronor på 32 personer. Blir ca en guldtia om ni är dåliga på överslagsräkning.

Vi glider ut i vinternatten. Jobbdag dagen efter för en medlem i Team Jarvis Cocker, helg för den andre "åttiotalsexperten". Korvkioskarna stängda, ingen mat att döva förlusten med. Blir en vals hem med den snöiga DBS:en istället.

I morgon är det ett nytt Musicquiz på ölhaket och mötesplatsen Harrys. Huruvida vi ställer upp där är i dagsläget inte klart. Kommer väl vara fullt ställ på Den Stora Lönedagen. Den 25:e smäller det heter det ju...

Kommentarer
Postat av: /M

Haha, klockren analys. Fast det var t.o.m. fyra lag, inte tre, i topp. 18 av 20 poäng, vill jag minnas. Hur fan man nu lyckas med det, folk måste använt mobiler för surf och sms. Folke ansvarade väl för samtliga fyra lag, på ett eller annat sätt, dessutom. Pimp Daddy, Folkes nya smeknamn.



Bokrean startar imorgon, torsdag.

Cykeltur om Maxi, på väg till jobbet.

2010-02-25 @ 00:55:03
Postat av: /M

Postat av: P

Bomma du tåget i går?



Postat av: Magnus

Vem är du då? Andreas?



Jo, man tackar. P = Andreas.

Hur tänker man då? Tänker man alls?



2010-02-25 @ 00:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0