I stället för musik förvirring


(Någon har varit pinkenödig värre på ett Öresundståg mellan Kristianstad och Hässleholm)

 
En stressad och förvirrad Jakob Hellman sjöng in en sång om tåg en gång i slutet av 80-talet. Ett stressat och förrvirrat Soul Asylum gjorde också en sång om undflyende tåg, några år senare.
 
Därför kom jag att tänka på de sex mest stressade och förrvirrade händelserna jag upplevt på just tåg, de utspelar sig dock någon helt annanstans, oftast med utgångspunkt i Skåne. Alla är dessutom faktiskt helt sanna. Jag nämner dock inga namn på personerna...
 
 
1. En stressad och förvirrad man glömmer resväskan på perrongen när han ska åka till London då tåget är kraftigt försenat.
 
2. En stressad och förvirrad dam med sovande barn upptäcker sent på kvällen att hon strax är framme i Höör i stället för Köpenhamn, dit hon egentligen skulle.
 
3. En stressad och förrvirrad tågförare och dess konduktör upptäcker (efter passagerares klagomål) att de missat att stanna i Höör. Konduktören ber om ursäkt och meddelar att de som skulle av i Höör får ta nästa tåg tillbaka från Eslöv senare.
 
4. En stressad och förrvirrad speakertågröst meddelar "Lund nästa" när vi närmar oss både Eslöv och Höör.
 
5. En stressad och förrvirrad man åker till Lund i stället för Kristianstad.
 
6. En stressad och förrvirrad man har somnat på tåget från Malmö till Hässleholm och när han väcks av konduktören (då han vill se biljetten) tror han sig ha köpt biljett men pappret i biljettautomaten var slut. Ändå letar han under sätet och bordet, i plånboken och fickorna och för säkerhets skull även under konduktörens skor i hopp om att hitta den "försvunna" biljetten. När den stressade och förvirrade mannen stigit av tåget och fått lösa "ny" biljett trillar polletten ned. Han har ju inte köpt någon biljett innan han klev på tåget, springer bort till tåget och berättar den glada nyheten för den i nuläget något irriterade konduktören.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0