Göteborgsresa - ditresan




14:22
  Går på tåget som först ska ta mig till Helsingborg. Väl framme i HIF-land ska jag sätta en himmelsblå MFF-toalettpappersrulle på Knutpunktens herrtoalett och sedan snabbt som attan även gömma en MFF-vimpel på Kvarterspuben Skatan (drömmer jag på tåget).

15:35  Köper en ny iPhone-laddare (på Kjell & Company), ja i varje fall en sladd som jag glömt ta med mig, kan vara bra att ha med sig en sån då en iPhone laddas ur nästan direkt vid lite användande. Nu har jag två sådana sladdar.

15:42  Köper ett Jojo-kort. Nej, man fick ingen jojo på köpet, jag frågade tanten i kassan, däremot var hon hygglig och printade ut ett litet biljettkvitto till Göteborg när jag laddade Jojo-kortet med en femhundring. Detta Jojo-kort kräver ett laddningskvitto, det gjorde inte Jojo Sommar.

15.53 Kliver på ett Öresundståg som ska ta mig till slutstationen Göteborg. Och möts av en tryckande hetta - och svettlukt. Någon har stängt av luftkonditioneringen - i alla vagnarna. De där helsingborgarna ska alltid krångla till det, tänker jag. Och trots att de "resetar" tåget får de inte rätt på fanskapet. Jag skulle tagit ett senare tåg, tänker jag igen. Ska jag hoppa av i Ängelholm?

18.17 Rullar in i Götlaborg. Är hungrig, har inte ätit mer än en knapphändig frukost. Köper min första Double Whopper på Burger King. Det ska visa sig bli fler under denna helg. Möts av en oändligt lång kö när jag ska hämta ut mitt armband till Way out west. Kön visar sig dock gå väldigt snabbt. I Göteborg kan de organisera saker och ting, köra bussar och spårvagnar på samma väg. Kanske kan Siesta! också lämna ut armband på Stationen? Bara rulltrapporna fungerar så ska det nog lösa sig.

19.03 Letar upp en spårvagn som i varje fall stannar i närheten av hotellet (tror jag). I Västra Frölunda har jag givetvis bokat hotell/vandrarhem. Platsen där stadens största popstjärna växte upp. Det hade dock varit lättare att ta buss 80 dit. Men det vet jag inte då. Efter att ha sprungit vilse på Frölunda Torg och dess närhet ett tag visar en busschaufför mig en annan buss som stannar nära mitt hotell. Radiomotet heter hållplatsen. Det lägger jag på minnet.

20.20 Mycket lägligt ligger en Burger King-restaurang och en mack bredvid hotellet. Även en Siba-butik. Den senare skiter jag fullständigt i, jag har redan köpt min iPhone-sladd på Kjell & Company. Jag beställer min andra Double Whopper, fast nu med fullkornsbröd. Ibland måste man lyxa till det lite.

20.40 Kollar igenom Stay out west-programmet på rummet. Jag som med nöd och näppe hittar till hotellet bestämmer mig i stället för att se den förargligt mysiga norska serien "Himmelblå". Regnet öser ned utanför och hur i hela Hisingen ska jag kunna hitta till klubbarna och dessutom kanske stå i kö två-tre timmar (som jag läst om att det kan vara möjligt) i ösregnet är inte bra om jag ska vara pigg och frisk till Way out west dagen efter, som ju är anledningen till mitt Göteborgbesök.

Kommentarer
Postat av: /M

Fanns Skånetrafikens jojomaskiner i centralen i Helsingborg eller det gick via andra automater? Och inga problem att lösa till Gbg, när du var i Hbg? Jäkligt smidigt verkar det, och ca 200 kr till Gbg oavsett dag och att man löser biljett bara minuterna innan avresa är kanon!

2010-08-21 @ 00:26:52
Postat av: P

Tanten fixade som sagt det i Helsingborg, men där fanns maskiner också. Hade lite brådis och ville inte stå och hatta med maskinen när jag lika gärna kunde be henne göra det (vilket det stod på lappar inne på kontoret "Köp biljett här").



Ja, och inte så mycket dyrare utan sommarkort heller.

2010-08-21 @ 12:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0