Zillah & Totte klara för Siesta!





I eftermiddags tidkännagav Siesta!-ledningen med Micke Fredholm i spetsen det sista släppet till årets festival.
Det handlar om en något överraskande bokning och en rejäl breddning av festivalens utbud.

- Ja, vi vill gärna locka fler yngre till festivalområdet. Medelåldern var alldeles för hög förra året, och Zillah & Totte är ju ren familjeunderhållning, så de kommer spela på eftermiddagen antingen fredag eller/och lördag, förklarar Fredholm.

- Vi är grymt nöjda med att ha kunnat knyta till oss en så pass nyskapande artist. Jag tycker Zillah är hur duktig som helst på det hon gör och schimpansen Totte är väldigt rolig. Vi brukar spela "Apa efter" och "Fuskpäls" här hemma på helgerna. Ungarna älskar dessa enkla men charmiga bitar. Nya albumet "Totte (G)apar Igen" är en skön hybrid mellan allvar och galenskap. Jag fick upp ögon och öron för Zillah & Totte redan när de gjorde debut på Hästveda Marknad 2001, långt innan de vann Talang på Tv4, berättar en entusiastisk Fredholm.

Huruvida detta familjära alternativ till Malmöorkestern Babian kommer bidra till att locka uppemot 12000 besökare till festivalen, som Fredholm satt som mål, återstår att se.

- Alla som tjatat om Joddla med Siv får här sin revansch. Självklart kommer det bli succé, jag kan inte tänka mig något annat.  Eventuellt kommer de gästa Röyksopps konsert, Robyn kan tyvärr inte komma men Zillah är minst en lika skicklig sångerska så det ska nog gå bra. Då kommer de passande nog döpa om hiten "The Girl and the Robot" till "The Girl and the Monkey". Och så har hon ju Totte till hjälp om det krisar, avslutar en skrattande Fredholm, gör ett djungelvrål och svingar sig ned via en lian till kontoret där han är tvungen att se över spelschemat ytterligare en gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0