Håkan Bråkan



Jag har fått en ny favoritserie som jag ser varje måndag kl. 20.00 på Kanal 5. Ibland ser jag även reprisen på fredagar för att vara säker på att jag inte missade något. "Håkans Bar" heter programmet och bygger löst på historien om när Färjan-Håkan åker till Thailand för att starta en bar under uppsikt av en tuff, pengahungrig stekare. Som en verklighetsbaserad, snudd på lika smärtsamt plågsam, version av den lysande brittiska serien "The Office", fast helt avsaknad av humor men full av värme i form av thailändsk sol.

I kvällens program fick Håkan sparken. Han smög på bästa bartid i väg med personalen för att sjunga "The Final Countdown" på en konkurrents pub. Det slutade i fiasko i dubbel bemärkelse och titeln på sången verkar bokstavligt talat vara dolkstöten för hans utlandsäventyr. Redan i andra raden av Europes gamla uttjatade slagdänga fick han en tupp i halsen och en thailänsk hårdrockare (!) fick rycka in och ta över sången, samtidigt som Färjan-Håkan med mössa grabbade tag i en oinkopplad gitarr som råkade stå på scenen och började spela playback-gitarr som värsta proffset. Sedan försöker han hålla masken för personalen och tycka att allt gick bra. "Var var sladden till gitarren?" frågar en söndertatuerad brud som jobbar med Håkan. "Den var inkopplad", hävdar Håkan bestämt trots att han vet att allt snart är på väg att gå käpprätt åt skogen. I nästa stund blir han även ombedd att sluta på "Håkans Bar". På sin egen bar. Förnedringen är total, han har jönsat runt tillräckligt nu och i nästa avsnitt har han åkt hem till Sverige, som det verkar.

En pensionerad fluortant, André Wickströms svenska kusin och den söndertatuerade bruden ska nu driva skutan vidare under namnet "Håkans Bar". Ett järngäng med krut och fart i som t.o.m. pallade med ett stentufft boxercise-pass som varade i max en halv minut. Den tuffe stekaren tycker tydligen denna omaka trio har gjort ett bra jobb. Hur han nu kan veta det. Jag har inte sett allt i seriens begynnelse, tyvärr, och är osäker på hur dessa tre personer kom in i bilden. Men nog borde där finnas vassare bartenders att tillgå. Kanske kan de dock sälja några extra drinkar på den humorlöse Håkans "goda" namn, Korv-Eriks bredvid Harrys går ju fortfarande rätt bra vad jag vet. I varje fall på fredagar och lördagar, trots att det var evigheter sedan det byttes korvförsäljar-kavaj eller ens var någon som hette Erik som fumlade med pommes och Luffare där.

Kommentarer
Postat av: /M

Kolla avsnitten på Kanal 5's hemsida, fast det framgår inte riktigt hur lirarna fick chans att vara med där. De bara kom vandrandes plötsligt, kanske någon audition på kanal5.se? Ingen aning. De bara dök upp. Tanten-som-vimsar-med-tyger, tatuerings-Mötley-Crüe-tjejen och överskotts-adhd-snubben-med-pojkvännen.

2010-04-13 @ 14:37:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0