Argentinas Kök - Stället gud glömde


(Denna bild kom upp av någon anledningen när jag sökte på "Argentinas Kök")


Kön ringlar långt ned på grusparkeringen och slutar nästan vid asfaltsvägen.
Det är en helt vanlig tisdagslunch hos Argentinas Kök och tillika ett kraftprov utan dess like för den oinvigde. Att springa en mil är rena barnleken i jämförelse. Parkeringen kryllar av skåpbilar, pickuper och lastbilar. Alla Hässleholms utejobbare - gärna med keps, yvig och vildvuxen skäggväxt och med målarfärgsskitiga (alltid vit färg) Blåkläder - är där med en vrålhångrig husmanskostblick i sikte.

Tisdagar är synonymt med Köttfärssås och spagetti på menyn i den lilla vita matvagnen och alla har laddat en hel vecka för denna smakupplevelse.
Kön är lika lång som en bankomatkö på en rockfestival eller en Elitloppssöndag, eller för att ta ett aktuellt exempel, lika lång som på flygplatser där förvirrade tanter ska fråga om ersättningsbussar och vilket konto pengarna som lagts ut för resan och tillägg ska betalas tillbaka på.
Och tro för allt i världen inte att en person köper en portion till sig själv bara hos "Argentinskan". Nej, det är mer regel än undantag att han som står i "luckan" har lejts av hela sin byggarbetsplats att hämta till resten av bygget. Det slår aldrig fel. Framförallt när en annan har lite brådis. Alla byggjobbare ska ju äta samma som chefen.
Lika säkert är det att "Argentiskan" (hon kommer inte från Argentina, är dock "lökigare" och svettigare än Korv-Eriks personal tillsammans) räknat fel på antal sålda Dagens (hon har ju trots allt inte haft vagnen i mer än tio år, minst), som är slut en halvtimme efter att hon öppnat.
Så nu blir det "Pannbiff med potatismos" i stället till de nu något besvikna byggjobbarna, med en hel spann Eldorado-lingon och Eldorado-rostad lök över portionen (Argentinskan bor i närheten av Maxi men verkar ha en förkärleken till entusiastbutiken Willys några stenkast därifrån). Fint ska det va!

Jag ger upp när jag har stått och stampat i fem minuter, mer rutinerade köpare av "Köttfärssås och spagetti" har varit hos Argentinas Kök redan innan öppningsdags. Själv smyger jag in försent, bland byggjobbare som antingen invaderar Zuperbowl eller Argentinas Kök varje dag, varje vecka, hela året...

Kommentarer
Postat av: Magnus

Hahahaha, vilken chock jag fick nyss!



Jag googlade med men fick inte fram min bild. Vad hade du för mystiska sökmotor? :)

2010-04-22 @ 17:47:33
URL: http://magnusskoglunds.blogg.se/
Postat av: P

www.google.com

Sökord: Argentinas kök



På andra sidan finns bilden under "Bilder": finest.se Argentinas. (Man med stora glasögon.)

Blev lika chockad själv. Skulle bara se om någon jäkel hade fotat den lilla korvaludan...

2010-04-23 @ 01:45:04
Postat av: /M

http://www.finest.se/userBlog/?uid=36216&beid=1297078



"Tack vare internet har jag nu fått svar på hur mitt och Guns kärleksbarn hade sett ut om det där förbannade vinet från Argentinas sydsluttningar hade haft samma effekt på Gun som den hade på tjock-Annika från Säffle förra sommaren."



Där har vi anledningen, om man läser inlägget till bilden :)

Postat av: Din pappa

Till skillnad från resten av snabbmats ställena som kör på färdigmat t.ex pulvermos,frysta biffar,bullens korv osv(bortsett från pasta vagnen, men det är ingen konst att koka pasta) Argentina sig av råvaror även om det må vara den billiga sortens råvaror, så äter jag häller på argentinas än något annat snabbmats ställe. Det smakar presic som om man skulle lagat det själv om inte godare.

2013-10-03 @ 13:00:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0