Girls, Girls, Girls - Album, Album, Album


Var och såg Girls på Debaser 25 september. Filmade några låtar. Köpte skivan i original. Tröja och plansch likaså. Fick autografer. Har tipsat om deras "Album" tidigare här på bloggen. Men det är värt att tjata lite.

Skrev också en recension för Nsk (till slut), eftersom den släpps officiellt i Sverige i morgon, onsdag. Då har jag haft den i mp3-form säkert över en månad.


----

Girls - Album
(Fantasy Trashcan/Border)
Lyssna: www.myspace.com/girlssanfran
Betyg: 4
 
I sin till grunden allt annat än originella musik kastar sig San Fransisco-duon Girls ändå med största omsorg in i sina förebilders fotspår och gör något eget med sådan charm, värme och melodisinne att jag inte kan tycka resultatet är något annat än fantastiskt.
 
Vid en första anblick ter sig den ena låten inte som den andra lik, men ju mer man nystar sig in i Girls debut "Album" desto mer finner man en röd tråd; ett skäggigt och lätt hippieflummigt mönster fyllt med mogen pop i en ungdomligare kostym.
Christopher Owens låtskriveri och ljust skeva, omfångsrika sång till Chet Jr Whites lediga produktion blir en varierad känslosvallande resa över tolv spår. I ena stunden låter Owens som en ung Elvis Costello i mer raka låtar som "Laura" och "Ghost Mouth", i nästa som en stilfull Richard Hawley i vackert formade ballader som "Headache" och "Lauren Marie". Tillsammans med övriga spår mynnar "Album" ut i den finaste indierocken - i sann DIY-anda - som det här året har skådat.
 
-----

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0