Betala öl är inte lika med att få en...

Bagar-Leffe kan inte ha gått nån bartenderkurs. Jag skulle beställa två öl i går till Team Jarvis Cocker (vi blev för övrigt tvåa igen) på musikquizen på Harrys. Jag betalade och han öppnade den ena, sen var det slut i hjärnkontoret. Den ena ölen som han börjat tappa upp, en Staropramen på fat, var glömd och skummig. Så jag fick pliktskyldigt säga att jag ville ha den andra också. Den andra jag fick var en flaskale, Old Spreckled Hen. Ridå. Den var han glad i hågen över att ta betalt för, också. Jag brukar lämna fram mitt sletna, tejpade och nästintill söndriga Visa-kort till Bagar-Leffe, då tvingas han slita lite och får alltid knappa in siffrorna manuellt. Han vädjar gång på gång att jag måste byta det. Det tänker jag inte göra i första taget, inte för hans skull i varje fall... Skaffa bättre kassor eller chip-funktion, tänker jag. Dessutom måste även Bagar-Leffe veta att han lever, hehe. Bartenderjobbet ska inte vara ett glidarjobb, men nog är det betydligt glassigare än bagare som hans far var.
 
Men han slår inte slackern från Malmöfestivalen som när jag beställde en öl i Folkets park nonchalant tog emot pengarna och sen bara stod där. Jag fick "påminna" honom att jag faktiskt ville ha en öl också för pengarna...

Bagar-Leffe är förresten specialist på att "väcka" sovande kunder på Harrys/Kings Head, så nån nytta har han gjort på kursutbildningarna han gått ändå, även om detta inte tillhör hans huvudsakliga arbetsbörda.

 

Kommentarer
Postat av: /M

Bagar-Leffe och hans farsa hade blivit ett bra radarpar. När Leffe går hem, vid 03-snåret, så är det väl dags för hans farsa att dra på jackan och dra till sitt jobb. Sedan hinner väl farsan knappt hem innan Leffe ska ladda inför sitt pass.



Bagar-Leffe kunde gott ha infört Leffe (ölen) på Harrys. Tror inte den finns där, men det orkar han väl inte ta tag i. Tänk så många Leffeflaskor han hade fått signera då, mellan passen då han väcker låtsas-sovande kunder.

2009-11-30 @ 01:43:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0