00-talets bästa och viktigaste svenska artister: Pascal och Skriet





Med tre album släppta, två skivor med Pascal och en med Skriet seglar Isak Sundström (varken släkt med Bo eller Stefan så vitt jag vet) och hans medhjälpare upp som en frisk fläkt på 00-talets elektroniska - och punkiga - scen. "Förbi Fabriken" ,"Galgberget" och "Skriet" har varit i toppskiktet i det leandersonska hemmet när respektive års skivorna skulle summeras.
Det mer lugna och suggestivt laddade duoprojektet Skriet kommer således vara med på min lista över 2009 års bästa svenska album, med rätta. Ett smått fantastiskt album. "Ben & Hjärta", en långsamt vacker låt är så himla fin, till exempel. Över sju minuter och 37 sekunder händer inte mycket men ändå allt.
"Förbi Fabriken" och "Galgberget" har jag redan hyllat en hel del. Två fina punkexplosioner. Finaste asfaltspunken på bra länge. Uppföljaren kommer redan i 27 januari och heter "Orkarnen närmar sig". Smakprovet "Dansa" finns som mp3.





Kommentarer
Postat av: /M

Pascal och Skriet. Två väldigt bra band, inget snack om den saken. Sedan droppar nog många indiekids namn som Nordpolen, [ingenting] och Parken. Även Franke och Almedal kan fungera för den som vill ha koll, eller intala sig det. Sedan finns det riktigt insnöade människor som mest lever i nuet och drar till med obskyra saker som Pats, Makthaverskan och fan och hans moster. Hehe.

2009-12-22 @ 23:42:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0